Možda da razmisliš o kupovini alfa plam kamina za etažno grejanje. Iz njega možeš izvući nekoliko radijatora a centralnu prostoriju bi grejao on sam. Mi smo ga imali dok nismo prešli na pelet. Dobra stvar je što se loži sa strane i može stati oveća cepanica. Mi smo praktikovali bagrem oblice, prečnika oko 15 cm, a dužine 40. Kad tako napuniš peć, ona drži temperaturu i po 12 sati bez dodatog loženja. Potrošnja za 80 m2 je bila na godišnjem nivou oko 8-10 m3, ali je bilo baš toplo
kao što sam i pretpostavio gde si da si dupe od pozadi... to je što je ili ću ostati na fedri i uglju ili pelet, treće alternative nema.
Za moju kuću od 120kv ukupne površine bez izolacije i loše drvene stolarije najpametnije bi bilo da se grejem na čvrsto gorivo, kotao u ajnfor, razvući radijatore po celoj kući kupiti 20-25m drva ili kombinacija drva i ugalj i udri za najmanje para bi se ugrejali ako ne i išli u kratkim rukavima.
naravno ja bi bio pera ložač i naravno da mi ne bi bilo teško.
Ali uvek ima ono ali, kad imaš roditelje kakve imaš, koji te stalno miniraju po pitanju grejanja (kad sam se razmišljao o kupovini fedre jao pa ne znam dal će ti raditi, dal će vraćati dim dal će ovo dal će ono - izjava moje majke, rizikovao sam 500e za ugalj,drva i peć i isplatilo se) sva moja pozitivna razmišljanja padaju u vodu.
zato ljudi moji dragi vi što imate razumne roditelje budite srećni što ih imate, ako ih imate...