Meni je kotao upaljen 24h od početka do kraja sezone grejanja. Grejem dva stana u kući od 100m2 i 90m2. Ovo mi je osma godina, godišnja potrošnja je 5 ili 6 paleta zavisi od zime. Dnevna temp. 24c noćna 20c stim da mi je dnevna na 3h presečena noćnom pola sata. U drugom stanu nije presećena dnevna temp i dosta je viša dnevna temp. zbog malog deteta. Spremnik
od 150kg dopunim kad dodje do pola, mislim da i kod mene ostaje nešto malo na zidovima, to mi se dešavalo prve godine dok se nisam navikao na kuću
Ostane i kod mene na kosinama malo peleta i normalno je kad nestane peleta u pužnici da će ugasiti kotao i na displeju piše nema peleta. Fabrika nije na spremniku peleta u dnu napravila dovoljno oštar ugao pa zato ne spane sav pelet u pužnicu. To se može riješiti tako da se pelet sipa u spremnik prije nego nestane peleta ili da se na dno spremnika na one kosine stave drugi limovi. Koji bi bili pod oštrijim uglom. Ja kotao palim u 08.30. i gasim u 23h. I meni je prva godina na pelet ali mislim da nema logike praviti prekide rada kotla ako neko ima u kući. Jedino kotao gasiti noći ako to uopšte smanjuje potrošnju peleta jer neki tvrde da isto troše sa radom kotla 24h.