Dragi svi,
pre svega svima srećni praznici.
imam muku. naime želeo bih da ugradim kotao na pelet automatski. treba mi pomoć oko sledećeg.
stan je od 95m2 sa visokim plafonima 3,15m. Zidovi su debeli 80 cm. Imam alu stolaraiju novougrađenu.
dimenzije prostorija
1. cca 20 m2
2. cca 15 m2
3. cca 4 m2
4. cca 10 m2
5 cca 10 m2
6. cca 10m2
7. cca 12 m2
8. cca 25 m2
Zanima me koliko radijatora (rebara) treba postaviti po prostorijama, koliko jaku peć uzeti. Koliko je to KW????
Koja je cena peleta?
I osnovno pitanje koliko će me koštatiti okvirno grejanje mesećno.
@ Srkson
Svaka čast na detaljnom opisu. Ja sam prilično dobro uspio da uštimam kotao da grije samo kuću ali kad sam pustio grijanje u rasadnik došli su neki problemi. Problemi nisu grijanje kuće i rasadnika nego sad kotao drugačije funkcioniše. Dok je grijao kuću za 14 sati rada nije se gasio radio je stalno na snazi od 1 do 3 koje su bile sve smanjene u odnosu na fabričke. Sada kotao mora da radi non stop 24h zbog rasade a u takvim okolnostima kuća troši još manje energije pa je kotao prinuđen na česta palenja i gašenja pogotovo danju kad rasadnik troši manje energije. Moja elektronika na kotlu Tf Peling 25 obara snagu 3 stepena prije zadate temperature a podiže 2 stepena ispod zadate što dovodi do brzog prebacivanja temperature preko zadate za 3 stepena a tada ide u hlađenje kotla. Ja nevidim u tehničkim postavkama da mogu te promjene regulisati osim brzinu promjene snaga koja je maksimalna 120sekundi. Dali se kod mog kotla može povećati promjena snage sa 3 na recimo 5 stepeni prije zadate temperature.