.
Pozdrav svim clanovima foruma,
treba da malterisem neke prostorije, tacnije ne ja nego komsija, ali kod mene. Hteo sam da kupim krec u dzakovima i da ga zagasim u buricima. Kako zagasiti krec? Koliko dzakova kreca, koliko vode? Da li ide hladna voda?
.
Ако гасите живи креч (грумење) у води тај добијени произвиод (креч) треба да стоји минимум три недеље. Готов хидратисани креч који се купује у врећама спреман је за употребу одмах уз евентулано мало додавање воде да се добије кашаста маса. Неки мајстори то раде да би лакше мешали малтер, али и нема потребе може се додавати у мешалицу и у сувом стању зајено са песком и цементом ако се прави продужни малтер.
Ако купујете гашени креч он је такође спреман одмах за употребу. По мени он је погоднији за прављење кречних малтера. Значи само песак и креч.
.
Links:
[1] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-radovi/gaseni-krec-0#comment-465097
[2] http://www.samsvojmajstor.com/portal/users/zvukoljub
[3] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-radovi/gaseni-krec-0#comment-465101
[4] http://www.samsvojmajstor.com/portal/users/xiaxia
[5] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-radovi/gaseni-krec-0#comment-465102
[6] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-radovi/gaseni-krec-0#comment-465105
[7] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-radovi
Ако је хидратисани креч у џаковима онда и нема потребе да се потапа у воду, може а нема потребе. Ако је негашени креч онда се мора потапати у воду и не може се одмах користити, мора да одстоји неко време да се одраде хемијски процеси.
Најједноставније вам да купите готов малтер у џаковима додате воду и да малтеришете.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..