Pa ono...i jedno i drugo sto se prica ima po malo istine u sebi
Ako nema potrosnje struje nema ni rada trafoa, to sto je on pod naponom ne moze ni jedan sat da registruje (licno testirano i na digitalnim satovima 24h nije pomjerilo ni za jednu desetu kilovata a na ovim sa tockicem posle 24h tockic je u istom polozaju posto sam ga riktao da bude knap sa pocetkom vidnog dijela.
Ali svakako je bolje i po sam uredjaj da se iskljucivanje vrsi na naponskom dovodnom vodu, obicni prekidac na gajtan sto ide i to je to, ja sam recimo u kuhinji stavio isto led trake, a pretvarac ubacio u uticnice koje stoje na donjem dijelu kuhinjskih elemenata tako da se i ne vidi trafo a i nema zica da strce.
dimer moze da se ubaci, ne skodi, ali nece ni da se koristi pogotovo ako je u kuhinji posto treba sto jace svjetlo da bude, eventualno da se dimuje reda radi zbog efekta ...mada umjesto dimera moze obican potenciometar od kiloom ili 500 oma da zavrsi posao i da se sa njim dimuje sasvim normalno
Dobro je savetovao prodavac.Ako je prekidač iza ispravljač će stalno biti pod naponom, što nije dobro ni za uredjaj, a ni za novčanik, jer struja prolazi kroz primar trafoa indukuje napon u sekundaru, a taj učinal će se videti na računu od elektrodistribucije, ako to tako radi non stop cele godine ili godinama, a da ne govorimo o tome da svaki uredjaj ima svoj vek trajanja, pa ako je stalno uključen pre će dotrajati.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..