Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Искуство етажног грејања на котао на струју

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
brale
brale's picture
Offline
Registrovan dana: 30/03/2009
Poruke:

Занима ме ако неко има искуство грејања на струју путем ел. котла.У питању је стан у згради од 70 м2 са једним спољним зидом и дрвеном столаријом коју треба освежити.Иначе у згради постоји даљинско грејање ал у овом стану је искључено пре 2 године.Немам представу колики би рачуни били у грејној сезони и да ли је ова варијанта исплатива када на крају све сабереш и одузмеш.Размишљао сам о камин пећи на пелет ал много је гломазна не знам где бих је поставио,тамо где је оџак ту треба да ми дође кухиња па бих морао да је поставим скроз на другу страну па онда води чункологију неких 3-4 метра.Проблем је и складиштење пелета.Ово на струју је културица ал не знам да ли би била и културица за новчаник.

boree
boree's picture
Offline
Registrovan dana: 12/11/2012
Poruke:

Sačekaj da vidiš šta će izmisliti za novo obračunavanje tj tarifni sistem , inače ne bi ti trebalo više od 6kw predpostavljam , max 9 kw za rezervu , pa stavi na papir i razmisli . ja kad sam uključivao 12 kw srce me zabolelo , al od kako sam na peletu struja - hvala lepo NE !

Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®

VelibrorM
VelibrorM's picture
Offline
Registrovan dana: 19/01/2013
Poruke:

prijatelju bezi od struje
predlazem pelet tobi set tako da nezauzima mnogo prostora a dimnjaca ja fi 80
potrosnja bi bila oko 2,5 tona t.j.oko 440 evra za sezonu
imas prodavaca kod kojih mozes da uplatis pelet a oni ti donose po potrebi

Krkacic
Krkacic's picture
Offline
Registrovan dana: 05/09/2014
Poruke:

Ja ti preporucujem da izbegavas grejanje el kotlom Smile
Struja ce verovatno jos poskupeti,verovatno posle ove grejne sezone.
Pogledaj koja jacina kotla ti treba za 70 kvm i pogledaj cenu struje i sve ce ti biti jasno Smile

Uzmi lepo TA i uzivaj Smile

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 11/02/2010
Poruke:

Struja jeste skuplja od peleta, ali moramo uzeti u obzir da je potrebno skladistenje za isti. Sto se mora priznati, da je za stan problematicna situacija. Jedna tona na euro paleti zauzme skoro m2. Za stanove sa dobrom izolacijom i stolarijom jos uvek je el energija efikasno resenje. Za tih 70m2 ne treba vise od 6KW. Jos ako je smart kotao, moze da se svuce i na 2KW i po potrebi i vise. Sad ne znam, svako ima svoju matematiku.

fluture
fluture's picture
Offline
Registrovan dana: 15/06/2010
Poruke:

Moje iskustvo je sledeće, grejem se na struju,kotao 6kw(3+3), stan 45 kv. Kotao je radio otprilike od 5 do pola 8, dok ne odemo na posao, i posle zavisi od 12 ili14 do 22 sata.potrošnja je bila na granici crvene zone (1600kw) ili u dinarima 13000. Naravno to vazi za najhladnije mesece, a ove godine je bilo i po 6,7 hiljada za mesečni racun.