Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

podno grejanje umesto radijatora

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Vukota
Vukota's picture
Offline
Registrovan dana: 08/02/2011
Poruke:

Soba mi ima izlaz na terasu i planiram da prosirim sobu na tu terasu zbog prosirenja prostora. Hteo bih da izbacim radijator iz sobe i da postavim podno grejanje na terasi (da ne zauzima prostor). Sta mi je sve potrebno od cevi instalacija, materijala i ostalih potrebstina i kako to izvesti u kucnoj radinosti? Na terasi su plocice ako to nesto znaci i u pitanju je centralno grejanje (daljinsko ako se tako kaze)
pozdrav

  • sema tzv. zmije.jpg
  • kopija od dscn2523.jpg
  • dsc00280.jpg
VodoWat
VodoWat's picture
Offline
Registrovan dana: 26/01/2011
Poruke:

moras izracunati i napraviti crtez kako to izgleda. ja sam slikao jednu zmiju koju sam davno uradio. u pitanju je kupatilo i tamo gde vidis da fali zmija tu dodje wc-solja- geberit ugradni ali nije bitno, slicna je sema,to sam radio dok nisu bile bas dostupe pecurke (vrsta stiropora za re stvari), mislim bilo ih je ali su bije mnogo skupe...
Isao sam sa stiroporom na beton 30mm, zatim najlon pa mrezasta armatura sto tanja za koju sam vezao alu- crevo fi 16 i na kraju tu dodje kosuljica i keramika. ako hoces celu sobu i ako ima dosta kvadrata, onda ti treba materijal tipa sabirnik, razdelnik, ormar i jos nekih sitnica. sistem semiranja izgleda ovako a razmak creva je 10cm, crevo se savija pod lepim lukom da se ne zalomi. pustio sam i sliku ormara, ako bude trebao, ovako izgleda i na njega dodje poklopac.

To je jedan od nacina!!!

  • sema tzv. zmije.jpg
  • kopija od dscn2523.jpg
  • dsc00280.jpg

bolje dzaba sedeti nego dzaba raditi

Nike
Nike's picture
Offline
Registrovan dana: 24/10/2009
Poruke:

Vukota wrote:
Soba mi ima izlaz na terasu i planiram da prosirim sobu na tu terasu zbog prosirenja prostora. Hteo bih da izbacim radijator iz sobe i da postavim podno grejanje na terasi (da ne zauzima prostor).

Da bi koristio samo podno grijanje u prostoru, moraš imati odgovarajuću izolaciju prostora, tako da potrebna snaga ne prelazi 100W/m2. U suprotnom temperatura poda bi trebala biti previsoka što nije zdravo pa razliku moraš pokriti radijatorima.

Vukota
Vukota's picture
Offline
Registrovan dana: 08/02/2011
Poruke:

Hvala na odgovorima. Koliko jake cevi moraju da budu da bi izdrzale pritisak centralnog grejanja (toplane beograd)? I koliko para bi to kostalo za terasu dimenzija 1.8*3.5? Izolacija sa spoljne strane bi bila ytong i alu/pvc prozori, a sa ostalih strana soba mi je zatvorena sa drugim prostorijama a trenutno je losa izolacija ka terasi, drvena dupla vrata za izlaz na terasu koja produvavaju i karton-gips zid.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Zavisi kakav je toplovod , u mnogim delovima Beograda je mrezni pritisak oko 6 bar-a , pa povedi racuna o tome .
A usput ako ces to legalno da odradis treba ti projekat i saglasnost toplane .

drivergt
drivergt's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2011
Poruke:

Toplane NE DOZVOLJAVAJU podno grejanje