Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dogradjivanje hodnika na kucu od naboja, da li je izvodljivo?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
daki83
daki83's picture
Offline
Registrovan dana: 27/11/2016
Poruke:

Nasao sam kucu na meni odgovarajucoj lokaciji, medjutim ono sto mi ne odgovara je trenutni raspored ulaza u prostorije. Problem je sto se ulazi iz prostorije u prostoriju, iz sobe u sobu (vrata obelezena braon linijama).

Resenje bi bilo dodavanje hodnika sa spoljne strane kuce, koji bi se prostirao od pocetka do kraja kuce (obelezeno crvenim) i izbijanje novih ulaza u prostorije (obelezeno plavim)

Moje pitanje je, da li se na kucu od naboja moze povezati hodnik zidan od cigli ili blokova? Na koji nacin bi se zidovi hodnika povezali sa zidom od naboja?

Ovo pitam posto mi neki kazu da zemlja i malter nikako neidu....ali sa druge strane vidjam takva resenja....

Ako odlucim da kupim tu kucu, svakako cu konsultovati nekog majstora ali do tada bi mi trebalo vase misljenje da vidim da li je to u opste moguce.

  • kuci_h1odnik.png
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Može se to rešiti uspešno .
Mala digresija , ako već kupujete kuću od naboja proverite dali ima hidroizolaciju podova i zidova , u suprotnom , život će vam se pretvoriti u noćnu moru , a usput provetite dali objekat ima temelje uopšte ?

daki83
daki83's picture
Offline
Registrovan dana: 27/11/2016
Poruke:

Hidroizolacija zidova je odradjena pre 15-tak godina a za podove neznam. Za temelje mi nije znao reci da li ima ili nema. Sadasnji vlasnik je tu kucu uzeo majci i nije se nesto puno ni zanimao za kucu...majka je nedavno umrla pa sad prodaje kucu. Ono sto sam primetio je da je kuca suva i da je dole beton, zidovi su malterisani kako spolja tako i iznutra isto pre 15-tak godina. Po coskovima ima sitnih pukotina koje su nastale pri secenju zida zbog izolacije, te pukotine se nisu prosirivale zadnjih desetak godina kako kaze, samo eto nije sredjivano od tad pa tu stoje.

Sto se tice temelja da li ima ili nema...da li to ima veze sa dodavanjem hodnika ili zbog kuce u opste?

Spoljni zidovi su malterisani skroz do dole tako da nemogu utvrditi da li ima ili nema temelj sem da prokopam malo, sto cu svakako i uciniti kad je detaljnije budem pogledao

.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ako su zidovi sečeni vi sa unutrašnje strane morate da vidite hidroizolaciju , ako je ne vidite e onda ne valja .
Vlaga se vrlo često krije u detaljima , ali ako je ima onda je sve ostalo obesmišljeno raditi dok to ne sanirate .
Što se tiče hodnika to vam je za sad zadnja briga .
Da vam ilustrujem malo , to bi bilo kao da kupujete auto a da vam je osnovno pitanje da li mogu alumijumske felne na taj model .. Smile