Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

potreban savet za sanaciju kupatila

10 poruka / 0 new
Poslednja poruka
misomp
misomp's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2007
Poruke:

Od skoro mi se u kuhinji pojavila voda,u početku vrlo malo a kasnije sve više i to izlazi kroz fugne pločica...da pojasnim,zid deli kuhinju od kupatila koje je i sporno,naime nakon pregleda istog došli smo do predpostavke da je sigurno nakon zemljotresa(živim u Kraljevu) naprsla košuljica i izolacija (bitulit i Kondor) ispod pločica te je voda iz kupatila našla put (nemam tuš kabinu i kadu već voda od tuša pada na pod) i izlazi u kuhinji u kojoj nisam radio izolaciju već su pločice lepljene direktno na košuljicu i malter!
Sada sam u dilemi da li da razbijem pločice u kupatilu i radim sve iznova ili da probam da lepim pločice na već postojeće i tu mi i treba savet..naime da li da nakon nanošenja Ceresit-a CN 94 premažem i dva-tri sloja CL 51sa sve zaptivnim trakama CL52,53,54 (po uputstvu proizviđača) ,a onda da pristupim lepljenju pločica sa fleksibilnim lepkom CM 17 jer bih tako uštedeo na vremenu i brže sanirao kupatilo !
Molim stručne forumaše ili one koji su imali sličnu situaciju da me posavetuju i pomognu da razrešim dilemu i saniram kupatilo!

Unapred zahvalan Vladan iz Kraljeva

mozaik78
mozaik78's picture
Offline
Registrovan dana: 08/06/2011
Poruke:

Mislim da bi ti mnogo bolje,sigurnije i jeftinije bilo da polupas kompletno staru keramiku i onda odradis sve na novo kako bog zapoveda. Lepljenje na staru keramiku je isplativo samo kad ne postoje problemi o kojima pricas. A materijali koje si naveo nisu ni malo jeftini, pa mislim da i ako ih koristis budes siguran da neces morati opet da rusis zato sto nisi resio problem. Znaci, moj savet je polupaj sve, kad polupas videces tacan uzrok prodora vode pa kad to resis odradi keramiku i miran si. Ako lupas kupatilo, za postavku keramike ti ne treba cm17(koji je bruka skup) za to sto tebi treba tako da ces malo i ustedeti na lepilu.
Eto toliko, ako treba jos sta, pitaj.

misomp
misomp's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2007
Poruke:

Hvala na ekspresnom odgovoru,samo bih molio za preporuku koju izolaciju jer definitivno neću bitulit i Kondor,a što se tiče moje dileme radilo se samo o vremenu jer kod mene u kupatilu pločice nisu lepljene već takozvano zidanje malterom a kada ih razbijem onda mora košuljica iznova pa sušenje pa izolacija pa pločice....oko mesec dana bez kupatila...uhhhhhhhhh,ali šta ću,što se mora nije teško!

mozaik78
mozaik78's picture
Offline
Registrovan dana: 08/06/2011
Poruke:

Uzmi neku hidroizolaciju na bazi cementa, ceresit, sika, dramin....sve su dobre. Kad sam rekao rusenje kupatila mislio sam na zidove, a pod odradi preko stare keramike. Mada, posto je zemljotres sve to rastresao mozda bi ti bilo pametno i pod da polupas pa odma prekontrolises i kanalizacione cevi da nije koja pukla.

misomp
misomp's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2007
Poruke:

mozaik 78 mnogo ti hvala,puno mi znači tvoj savet,mene je samo lomilo vreme koje je potrebno za sanaciju ali sada sam rešen da odradim kako savetuješ samo mi treba još jedan savet,naime radi se o zidovima...ja sam imao nameru da skinem samo dva reda pločica i da pod i taj skinuti deo zidnih uradim od istih pločica e sada se postavlja pitanje da li je što se tiče izolacije to dovoljno mada sam gotovo siguran da je taj prodor vode kroz podne pločice i da li imaš saznaje da li postoji neki brzovezujući materijali (iz džaka) kao mašinski malter ili slično za izradu košuljice da makar uštedim na vremenu i da se ne secam sa peskom,krečom i cementom i da li na zid kada obijem do Kondor-a mogu da stavim mrežicu i izgletujem sa lepkom da ne moram da malterišem sa produžnim malterom pa na to izolaciju pa pločice na lepak?
Još jednom hvala na odgovorima i izvini što te možda gnjavim sa podpitanjima ali sam u bedaku koji moram optimalno da rešim!

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ništa u životu ne vredi raditi na brzaka, jer ko radi na brzinu imaće vremana da se kaje na tanane.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

mozaik78
mozaik78's picture
Offline
Registrovan dana: 08/06/2011
Poruke:

Tesko ces skinuti plocice tako da mozes da ih vratis nazad. Nema za izradu kosuljice nikakve zamene u dzakovima, a za kosuljicu ti treba zamo frakcija i cement u razmeri 3:1. Kad je danas uradis odmah sutra mozes hodati po njoj. A zid mozes odraditi sa lepkom, ne treba ti malter.

misomp
misomp's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2007
Poruke:

Smile nisam se lepo izrazio..jedno sam mislio a drugo npisao..."istih" se odnosilo na nove podne koje ću da kupim i iste te da zalepim na ta dva reda zidnih koje budem skinuo-razbio,nego sam pitao da li je to dovoljno za izolaciju jer su dva reda zidnih pločica po 230mm -460mm i da li ta košuljica treba da se suši neki vremenski period (kažu da "pobeli") ili izolacija može odmah da se radi?

mozaik78
mozaik78's picture
Offline
Registrovan dana: 08/06/2011
Poruke:

E pa onda ok, nisam razumeo taj deo oko vracanja istih plocica.
Moze se raditi cim kosuljica stvrdne da se moze po njoj hodati, a kad je budes izvlacio obavezno je lepo isperdasi ili zaribaj da se ne bi krunila kad budes nanosio izolaciju.

misomp
misomp's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2007
Poruke:

Smile e sada kada si mi razrešio dileme i pitanja u nabavku materijala i naredne nedelje sam na odmoru pa da prionem na posao , kada završim javljam a poslaću i sličice...