Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Самопуцајућа веце шоља?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
okolo
okolo's picture
Offline
Registrovan dana: 31/12/2018
Poruke:

Занима ме ваше мишљење о „самопуцајућој“ веце шољи и да ли знате за неки сличан случај.

Наиме, недавно сам чуо причу о веце шољи која је наводно пукла сама од себе. Станари нису били скоро годину дана у стану, грејање постоји, да не причамо да је скоро немогуће да се у стамбеној згради температура спусти испод нуле (знам да шоље по селима, у напуштеним кућама могу да пукну услед ниских температура, кад се замрзне оно мало воде у њима).

Стварно ме занима како је могуће да шоља пукне сама од себе и покваси плафон комшији испод? У нашим шољама има једва шака воде. Чак и да је због замора материјала одлучила да пукне сама од себе, оно мало воде би испарило и не би могло да стигне до стана испод (питам се да ли би и америчка шоља пуна воде могла да направи штету). Мислим да је „поквашени“ добио бесплатно кречење од комшија чија је шоља пукла, али не могу да гарантујем. Како вам звучи читава прича?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Звучи сасвим нормално и логично. Могуће је да је приликом монтаже дошло до јачег затезања завртњева што је касније проузроковало пуцање, поготову ако под није био потпуно раван.
Што се воде тиче, ако вц котлић није био исправан ето проблема са квашењем. Мислим ако пловни вентил није затварао како треба па се вишак воде преливао и одлазио у шољу. Вероватно довод воде није био затворен пре напуштања стана.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

okolo
okolo's picture
Offline
Registrovan dana: 31/12/2018
Poruke:

Занимљиво је да, од свих који су прочитали моју недоумицу, нико није чуо за случај да је веце шоља пукла сама од себе. Јавио се само Звукољуб, а из написаног изводим закључак да ни он није чуо за тако нешто, али му је нормално из разлога које је навео.

Напомена: поквашени комшија има кључ од стана девизних пензионера. Плаћа им рачуне и ветри стан. Девизни пензионери су комплет реновирали стан након што су га купили. Три године након реновирања су поново отишли на две године у иностранство код деце. Тада је шоља наводно пукла. Или су нове шоље лошије од самоуправних које већ четири деценије одолевају или је нешто друго у питању.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

A kakve to veze ima sa pucanjem ili nepucanjem wc šolje , devizni penzioneri , komšija vetrenje ... Fali još samo "kljukana dinastija " i eto cirkusa