Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

SUPERBA - masina za strikanje

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
daxxii
daxxii's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2009
Poruke:

Da li moze pomoc korak po korak sta podesiti da bi se pocelo strikanje na superni kao na slici ... znam masina je jako stara ... ali je ispravna Smile

davnih dana sam radila na ovoj masini i ispravna je ... imam sve zapisano sta dlaje ... ali ti pocetni koraci ne mogu da se setim ... koja boja na okrluglom podesavacu na kolicima je za pocinjanje ... zapravo nisam nikad upisala koja je boja za sta ... da li moze pomoc ?

hvala unapred Smile

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
daxxii
daxxii's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2009
Poruke:

snalsla sam se Smile

uskoro stavljam uputstvo u slici i reci

mozda jos neko iskopa negde ovu masinu pa pozeli da sastrika dempercici Smile

daxxii
daxxii's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2009
Poruke:

S U P E R B A --- masina za strikanje

U P U T S T V O

Masinu postaviti na nosac (sto) tako da jendim delom stoji na nosacu a drugi deo da je slobodan kako bi strikani komad mogao nesmetano da izlazi na dole.
Ploce sa iglama postaviti tako da su zupci (strelica 1/1, slika 1) i igle paralelno (strelica 1/2, slika 1), napraviti razmak izmedju obe strane za jedan zub (strelica 1/3, slika 1) tako sto prednju plocu sa iglama spustiti na dole polugom koja se nalazi sa donje strane prednje ploce (strelica 2/1, slika 2)

Slika 1

Slika 2

Kolica postaviti na levu stranu masine i prikopcati zadnja za prednja u levi zljeb na kolicima (crvena strelica pokazuje u kom zljebu je potrebno da se prikopcaju kolica)

Slika 3

Konac/vunu je potrebno provuci od klupceta do kolica kroz vodilicu za konac/vunu ka kolicima masine.
Konac/vunu od vodilice provuci zatim kroz kolica (strelica 4/1) i ka donjoj strani masine izmedju prednje izadnje ploce sa iglama (strelica 4/2) i pricvrstiti za desnu stegu koja pricvrscuje masinu za stalak/nosac.

Slika 4

Igle postaviti tako da zadnja ploca sa iglama bude starija sa desne strane a prednja ploca sa iglama starija sa leve strane. Podizati svaku drugu iglu.

Slika 5

Dugme postaviti na CRVENU tackicu za rad (strelica 6/1) a za gustinu podesiti po zelji dugmetom sa brojevima (strelica 6/2). Manji broj za gusto a veci za redje.

Slika 6

Kada je sve podeseno kako je prethodno navedeno kolica povucite sa leve na desnu stranu i na taj nacin ce konac/vuna biti provucena prvi put kroz igle.

Skika 7

Postaviti cesalj tako da svaki zubac ceslja udje u posebno polje celom duzinom provucenog konca/vune kroz igle. Na cesalj okaciti odgovarajuce tegove.

Slika 8

Dugme za rad postaviti na oba kolica na ZELENU tackicu.

Slika 9

Kolica prevuci sa desne na levu stranu.

Slika 10

Ukoliko zelite da radite ranflu potrebno je ocice podesiti po zelji na primer dve igle sa jedne strane jedna do druge pa dve igle sa suprotne strane jedna do druge i to se zove dva-dva ranfla. Ranfla se radi sa iglama moje su odgovarajuce rasporedjene na obe ploce sa iglama.

Slika 11

slika12

Ocice se prebacuju sa iglom

Slika 13

Kada su kolica drugi put prevezena na levu stranu i ocice i igle podesene za zeljenu ranflu na kolicima je potrebno ponovo dugme za rad postaviti na CRVENU tackicu. Tako su kolica spremna da urade potreban broj redova ranfle.

Slika 6

slika 12

Kada je uradjen potrebna broj redova za ranflu sve ocice se prebacuju na zadnju plocu sa iglama a kolica ostavljaju sa podesenim dugmetom za rad na CRVENOJ tackici. Zatim se kolica voze sa jedne na drugu stranu dok se ne postigne potreban broj redova i u zeljenom radu (napr klot).

Slika 14

slika 15

gotova proba za uzorak za osnov racunanja za potrebnu velicinu (brze sastrikam nego sto izracunam i rasporedim igle)

slika 16

Nadam se da ce biti od pomoci Smile

lutajuca
lutajuca's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2007
Poruke:

Свака ти част daxxii .... одлично иѕведено ....и хвала за немали уложени труд ... сигурно ће бити некоме од велике помоћи....

1miktum1
1miktum1's picture
Offline
Registrovan dana: 11/07/2016
Poruke:

Dobar dan,

ja sam iz Russije i htela samo da pitam, gdje u Beogradu mogu da kupim masinu za pletenje, da li ima prodavnica ili samo preko oglase? Ja zelim novu japansku masinu.
Zahvaljuemo unapred
Irina

daxxii
daxxii's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2009
Poruke:

@lutajuca nema na cemu Smile

rado pomognem jer ovde cesto nadjem meni potrebnu pomoc na raznim temama

daxxii
daxxii's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2009
Poruke:

@1miktum1

Nazalost nemam iskustvo sa kupovinom masina za strikanje

ova koju imam je jos od moje bake Smile

prelistajte oglase a verujem da i na internetu postoje online prodaje u Srbiji za strikace masine

mislim da i servisi za masine za strikanje i sivenje prodaju polovne u jako dobrom stanju Smile