Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Problem sa mašinom za sušenje veša Indesit ISL 70 C

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
despotodstiga
despotodstiga's picture
Offline
Registrovan dana: 24/04/2016
Poruke:

Mašinu sam kupio polovnu bez grejača. Kupio sam nov grejač i mašina je odlično radila neko vreme. Pre nekoliko dana primetio sam da mašina radi, ali grejač ne greje. Skinuo sam grejač i utvrdio da je grejač ispravan, ali su crkli 2 od 3 sigurnosna termostata koji se nalaze na grejaču. Kupio sam termostate, stavio, i vratio grejač. Kada sam uključio mašinu desilo se sledeće: Kada pritisnem dugme za uključivanje upale se za trenutak sve sijalice (dve crvene i ostale zelene), zatim se zelene pogase, svetli samo jedna crvena i upale se dve zelene na odlozenom startu (6 i 9 sati), vidi se na pprvoj slici, mada dugme za odloženi start nije dirano. Mašina polako okreće bubanj par sekundi i stane. Onda se ugase sijalice na odloženom startu.
Pale se i gase zelene sijalice na dugmetu za odloženi start i dugmetu za alarm, i crvena sijalica za vodu. a crvena sijalica desno nonstop treperić Bubanj počinje brže da se okreće, s tim da grejać ne radi i oseča se samo hladan vazduh od ventillatora. Mašina ne može da se iskljući na dugme za isključivanje, već samo kad se otvore vrata motor prestaje sa radom, ali sijalice i dalje svetle.
Da li neko zna šta je u pitanju. Da li je crkao programator ili je možda nešto drugo. Unapred se zahvaljujem na odgovorima i savetima.

  • img_20200207_185114m.jpg
  • img_20200207_185134m.jpg
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Imao sam slican kvar na Candy masini , popravljana vise puta od strane ovlastenog servisa , kvar je elektronske prirode a ni posle kacenja na "dijagnostiku " nije utvrdjen , sad radi na silu , a popravka bi kostala ko pola nove .