Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Savet u vezi ventilacije hodnika

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Ivanko
Ivanko's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2011
Poruke:

Postovani forumasi,
nov sam na sajtu (kao clan), pa se nadam da nisam promasio mesto za ovu temu.

Problem je sledeci:

U pitanju je stan u potkrovlju. Odmah da napomenem da je objekat napravljen, po meni, van svih standarda. Do stana se dolazi iz velikog hodnika u prizemlju od koga vode stepenice do samih ulaznih vrata od stana. Taj veliki hodnik je od skoro postao prilicno zagusljiv i sto je najgore sav taj vazduh ide gore uz stepenice i ceka da otvorim vrata kako bi usao u stan jer nema gde (postavio sam skicu kao prilog). Vrata dobro dihtuju, to sam uradio ali to nije resenje.

Ja sam mislio da probusim rupu na plafonu u cosku ispred vrata i da gurnem cev do crepova. Ne znam da li je to dovoljno ili ta cev mora da izadje kroz krov i da li treba i ventilator.

Svaki savet je dobrodosao!

  • skica1.jpg
drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

Ja bih tu probio rupu i postavio cev 110. Tu se stavi neka odgovarajuća rozeta kojom možeš da regulišeš protok vazduha. Drugi kraj cevi treba da uđe u ventilacionu glavu (znaju limari o čemu se radi) koja se redukuje na veći promer, sve to iznad krova, naravno. Limar treba i da ti odradi opšivku oko tog prodora kroz krov. Važno je da ovu vertikalu etažiraš, što znači da smakneš njenu vertikalu makar 60cm u stranu gde ti odgovara. To se radi zbog eventualnog kondenza koji mođe da se javi u odvodu.

samo veselo!

Ivanko
Ivanko's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2011
Poruke:

Drdo, hvala na savetu, tako cu i da uradim...

drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

Polako Ivanko, možda se javi još neko sa nekim boljim predlogom. Par dana tamo-vamo neće da te spasi. Strpljen - spašen.

samo veselo!