Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Sa trimi glave na trokraki noz

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
sly
sly's picture
Offline
Registrovan dana: 14/02/2015
Poruke:

Nisam nikad skidao trimi glavu na trimeru, a hteo bih da stavim trokraki noz umesto nje, ali nemam pojma kako se to radi.
U upustvu sam procitao da je postupak skidanja obrnut od onoga kako se postavlja trimi glava, ali mi to nista ne znaci posto sam trimer kupio sastavljen, tj, sastavili su ga u radnji.
U pitanju je Husqvarnin trimer 135R.
Moze li neko da mi objasni postupak?

veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

Ne znam za tvoj model ali valjda je princip svuda isti. Treba da imaš na glavi rupu sa strane u koju ubaciš nešto tipa krstak šrafciger ili odgovarajuću šipku, koja će da ukoči glavu pa onda odvijaš glavu ali u desno vrtiš, tj. suprotno od standardnog navoja. Verovatno imaš i neku šajbnu ili podlošku koja treba da se doda da trokraki nož bude čvsto stegnut. Obično na nožu imaš strelicu koja ti pomaže da pravilno namestiš smer okretanja noža i na kraju sve zategneš maticom za nož koju si sigurno dobio u sklopu pribora, ali (opet suprotno) na levo stežeš. Nije komplikovano.

sly
sly's picture
Offline
Registrovan dana: 14/02/2015
Poruke:

Hvala puno, to je to.

sly
sly's picture
Offline
Registrovan dana: 14/02/2015
Poruke:

Danas sam skinuo trimi glavu i stavio noz, ali sam se brzo vratio nazad na trimi glavu jer kad sam usao sa nozem u travu i kad sam dodao gas, osetio bas jake vibracije.
Noz sam monitorao prema upustvu i prema redosledu kako stoji u upustvu, dobro sam zategao na kraju navrtku. I skinuo sam jedan deo plasticne zastite, kako je i receno u upustvu.

Posto prvi put koristim noz, da li inace treba da se osecaju tako jake vibracije pri vecem gasu?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ако је све монтирано како треба и ако је нож избалансиран не сме бити вибрација. Иначе, нож се не користи за кошење траве него само за изданке и шибље.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..