Koliko sam pratio tvoje teme sa problematičnim odžakom može samo tu biti problem ili su drva sirova pa samim tim i ispuštaju više otrovnih gasova i smole. Ja sam ugalj probao u Plamenovom Glas Frenklinu i nisam nešto zadovoljan pre svega zbog neprijatnog mirisa. Za grejanje uzimam mešano hrast, bukvu, grab. Hrast ubedljivo najduže drži, po meni zabluda da je bukva najbolja. Jedino što je kod nje dobro što je čista, tj nije kao hrast da ima koru koja se truni pa je ima svuda po kući. Inače trošim i otpadnu ivericu koja jeste smrt za odžake pošto je puna lepka samo što je odžak fi 160, pa to za sezonu i nije problem. Po meni ugalj samo u kotlove, odnosno da je to u nekoj kotlarnici da se nema potrebe unositi u kuću/stan. Inače komšija iza mene loži ugalj u peć za centralno i kad je nizak pritisak često mu pominjem sve po spisku...
Sto ljudi sto ćudi stara narodna izreka, čujem sad da je cerovina nakvalitetnije drvo za ogrev i da stvara najmanje smole ... svako tera svoju priču, jedni kažu da je cerovina smrt za odžake drugi da je najbolje drvo i da ne stvara naslage i da nastavim sa cerovinon ubuduće (ljudi koji nemaju nikave veze sa prodajm drva i uglja da se razumemo, dakle najdobronamerniji saveti). Koga slušati i šta koristiti ... ???