Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Obrada nejednake gradje
Šta rastvara vosak ?
Fert i plafonske garnisne
Zidni radni sto

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Gradjevinarstvo » Izgradnja - renoviranje kuće

ZIDANJE KUĆE za 45000eu san ili java?

209 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Tue, 23/08/2016 - 19:32
Lesa021
Lesa021's picture
Registrovan dana: 21/08/2016
Želimo da prodamo stan u Novom Sadu i da zidamo kuću u okolini. Pošto se ne razumemo u zidanje interesuje nas da li je fond od 45000 eu bez priključaka i dozvola, dovoljna za zidanje četvorosobne kuće kuće oko 90 m2 neto Sa PVC stolarijom ,običnim parketom, i naravno dobrom izolacijom( gledamo da izbegnemo kombinaciju blok i stiropor). Nema podruma nema terasa(naknadno), krov na dve vode.
Kuća bi trebala otprilike ovako da izgleda

http://stedljivekuce.rs/projekti-kuca/stedljiva-kuca-ekonomik-88m2

Želim da čujem, nečije ideje , smernice, iskustva, da znamo da li da se upuštamo u tu rabotu ili da ostajemo u stanu?
Zaboravio sam ravan teren placa:)

• Login or register to post comments
  • 33116 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Izgradnja - renoviranje kuće
Tue, 23/08/2016 - 21:02
- Ima li vaš plac priključak
nextyamb
nextyamb's picture
Registrovan dana: 29/11/2010
- Ima li vaš plac priključak na vodovod i kanalizaciju?
- Da li hoćete centralno grejanje?
- Da li hoćete kuću po sistemu "ključ u ruke"?
- Kakav crep, kakva fasada?
- Koliko želite da kuća bude trajna, više ili manje od 100 godina?
-----------
- Ko vam je ogadio kombinaciju blok i stiropor? Ja sam lično zadovoljan i leti i zimi sa stirpoporom no. 5, komšija iz Srema.
-----------

Kuća ove kvadrature na bazi bloka, siva gradnja, ne dajte više od 5k€ za ruke (ovaj tip kuće gotovo da može da se uradi po sistemu SSM) + 15k€ za materijal. Sa ostalih 25k€ fasada i iznutra, kuća se može pozlatiti!!!
Sve u svemu, zavisi od vaših kriterijuma i zahteva.

P.S. U ponuđenom planu postoje dva mokra čvora. Izaberite neki drugi raspored prostorija, da imate jedan, imate takvih planova na tone.

Tue, 23/08/2016 - 21:47
Lesa021
Lesa021's picture
Ima kanalizaciju vodu i struju
Grejanje centralno
Standardni crep,
Standardna fasada(dermit ili kako se zove)
Za Sistem ključ u ruke nisam siguran jel kažu bda je skuplja opcija?
Voleo bi da kuća bude trajjna bar 50 god Smile
Ne mora dva kupatila.
Sam da radim ne mogu, mada bi jako voleo, jel radim u Zrenjaninu pa mnogo gubim na putu, a zidanje bi trajalo u nedogled.
Koristio bi domaće materijle

Tue, 23/08/2016 - 22:27
Ne dva kupatila, nego dva
nextyamb
nextyamb's picture
Ne dva kupatila, nego dva mokra čvora; kupatilo i kuhinja su fizički razdvojeni, a bolje je da budu spojeni. Kad sam pomenuo samogradnju mislio sam da je projekat jednostavan, pa cena zidanja mora biti niža. Majstor + 2 pomoćnika = 100€ ako je ne sagrade za 50 dana, koliko im treba onda? Sto dana? Najbolje bi bilo da se raspitate po Zrenjaninu za neku dobru zidarsku ekipu, pa neka daju ponudu. Nije to neka razdaljina. Vi nemojte pominjati koliko para nudite, nek oni prvi kažu cenu. Ali najvažnije od svega je da imate poverenja u njih ili da neko koga poznajete vodi posao nabavke materijala i sl. Pravi komšija bi vam u ovom slučaju bio neprocenjiv!!!
Mislim da je vaša velika prednost to što živite relativno blizu Novog Sada. Moj savet, dosta forumašenja - u kafanu pa se raspitati dobro ko su iskusni i kvalitetni majstori, a komšijama na placu po flašu rakije.

Tue, 23/08/2016 - 22:30
Ракија нема шта да тражи док
zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Ракија нема шта да тражи док траје градња, то може после кад се заврши посао.Те који воле ракију заобиђите у што ширем луку.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Tue, 23/08/2016 - 22:54
Prvim komšijama na placu -
nextyamb
nextyamb's picture
Prvim komšijama na placu - rakiju, kafu, ratluk...
Pravi komšija na placu vredi kao brat. Da se ostavi alat, cement, da skuva kafu... neprocenjivo. Potpisujem!
Majstori samo trezvenjaci, slažem se.

Edit: Jedan projekat iz starog kataloga Beograd-biro.

• untitled1.jpg
  • untitled2.jpg
Wed, 24/08/2016 - 08:36
Lesa021
Lesa021's picture
nextyamb

Shvatio sam za mokre čvorove, Nisam o tome ni razmišljao Hvala Vam na informacijama. Vidite da je ipak dobro što sam na forumu.Ja živim u Novom Sadu , a gradio bi u Rumenci (želim da decu odvedem iz grada)Koliko sam Vas shavtio sa tom sumom bi mogao da se pokrijem?! Rakija je spremna i za komšije i za forumaše pogotovo iz Srema Smile Projekat je fantastičan, baš smo o tako nečemu razmišljali, samo bez garaže, mislim da bi dosta diglo cenu, i dodao bi neki špajz. ostalo je taman.

Wed, 24/08/2016 - 10:50
@Lesa021 Poslao sam ti PP, ja
dgajic
dgajic's picture
Registrovan dana: 29/05/2011
@Lesa021

Poslao sam ti PP, ja gradim u Veterniku - mogu ti sherovati troskove koje sam imao do sada. Inace, kum mi zivi u Rumenci, to je lepo mesto, placevi su nesto jeftiniji nego u Veterniku a razdaljina je ista od NS (cca 6km). Mislim da su u istoj zoni, tako da bi troskovi za "papire" trebalo da su slicni onima koje sam ja imao.

Wed, 24/08/2016 - 12:02
Lesa021
Lesa021's picture
dgajic

Hvala puno pogledaću gad stignem sa posla. Svaka pomoć je dobro došla. Još jednom hvala

Wed, 24/08/2016 - 16:32
Na brzinu sklepano, može i
nextyamb
nextyamb's picture
Na brzinu sklepano, može i bez garaže, na dva nivoa. Jedan nivo noćni deo, drugi dnevni deo. Razlika u odnosu na projekat koji sam okačio je da bi noćni deo bio na nižem nivou od dnevnog, ta razlika ne mora biti velika (30-tak cm), a dobilo bi se na estetici.

• lesa021a.jpg
  • lesa021.jpg
Wed, 24/08/2016 - 20:25
Lesa021
Lesa021's picture
Svidja mi se koncept jel ulazi u temelje stare kuće, jedini je problem da li ulazim u onu svotu. Bojim se da dva nivoa mogu da povecaju cenu.

Wed, 24/08/2016 - 21:13
Ovo je vrlo slicno mojoj
dgajic
dgajic's picture
Registrovan dana: 29/05/2011
Ovo je vrlo slicno mojoj kuci, nije na 2 nivou i ima galeriju ali konceptualno je to to. Ono sto treba uzeti u obzir je da su placevi obicno sirine oko 15m, tako da projekat treba prilagoditi tome, takodje treba uzeti u obzir strane sveta, koliko se treba odmaci od susednog objekta/parcele...ima tu dosta detalja.

• image.png
Thu, 25/08/2016 - 16:16
@Lesa021Da li ulazite u vašu
nextyamb
nextyamb's picture
@Lesa021
Da li ulazite u vašu svotu zavisi samo od vas, na to pitanje niko ne može da vam odgovori. Mogu za sebe da kažem da bi je ja napravio za mnogo manje.
Da ilustrujem: Dupla garaža + letnja kujna + ostava za drva = 45m2. tj. 9x5m kaskadni krov.
Oluci,limena pošivka, gvozdena stolarija, struja, unutra pošiven krov daskom, izbetonirano dole, pregradni zidovi, svi serklaži = 4000€.
Nema ploču, majstora sam platio 1100€ ruke + da izbetonira ispred ovaj podest ispred ulaza. Drugi mi tražio 1500€, ovaj što je radio nije hteo da popusti, mada sam nudio 1000€, tačno mu je trebalo 10 dana s dva pomoćnika, pa da kažem da me zavrnuo za 100€, ali ako, zadovoljan sam.
Možda nije pravi primer, ali sa 10 puta više para???

Ako vas majstori ne "izlevate", ako niste ni Ramzes drugi ni Tutmes treći (čitaj: ne pravite da traje 2000 godina!),ne insistirate da izdrži ovaj talijanski zemljotres lii nuklearnu eksploziju,sibirske mrazeve... garntovano se uklapate. Ponavljam, na vaše pitanje niko ne može da vam da odgovor, osim vas samih.

• nextgaraza1.jpg
  • nextgaraza2.jpg
  • nextgaraza3.jpg
  • garaza-unutra1.jpg
  • garaza-unutra2.jpg
Wed, 24/08/2016 - 23:25
Poštena gradnja se uklapa u
tenzor
tenzor's picture
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poštena gradnja se uklapa u 450 do 520 e/m2 . Sve ispod toga je previše štedljivo i podrazuemva plastične , podove , vrlo loš pvc , kartonska vrata . Recimo ja nikad "pregradni " zid ne bih gradio tanji od 25 cm , jer ne volim da živim ko duh , a neko će raditi pregradni zid od cigle na kant , samo da bi ostao u gabaritima kuće . Što se tiče same statike i potrebnih količina armature sa tim se ne igrajte već uradite valjan projekat .
Na primer u računici nexytamb iam bačeng novca ali ne na majstorima već na patosiranju krovišta .

https://www.facebook.com/tenzor1/
https://tenzorisanje.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCHEOtDmyQYSMVXVjjyVsWkw

Thu, 25/08/2016 - 10:38
zidanje kuce u Rumenci
hipija
hipija's picture
Registrovan dana: 15/03/2010
Lesa021 wrote:
nextyamb

Shvatio sam za mokre čvorove, Nisam o tome ni razmišljao Hvala Vam na informacijama. Vidite da je ipak dobro što sam na forumu.Ja živim u Novom Sadu , a gradio bi u Rumenci (želim da decu odvedem iz grada)Koliko sam Vas shavtio sa tom sumom bi mogao da se pokrijem?! Rakija je spremna i za komšije i za forumaše pogotovo iz Srema Smile Projekat je fantastičan, baš smo o tako nečemu razmišljali, samo bez garaže, mislim da bi dosta diglo cenu, i dodao bi neki špajz. ostalo je taman.

Pozdrav komsija Smile , i ja imam plac u Rumenci i takodje sam u toj prici da se proda stan i da se zida kuca.Mozemo se cuti pa da se ispricamo?
Mozda je malo van teme,ali me zanima da li bi sad vredelo u narednih mesec,dva da se urade temelji,da se ozida i pokrije kuca zbog legalizacije????Ili da se urade samo temelji....?Koja opcija je najbolja u ovom trenutku za legalizaciju???Ili da kad se proda stan i bude kes u rukama da se onda radi sve po propisu sa dozvolama?

@dgajic daj te troskove posalji i meni da vidim koliko te izaslo

Thu, 25/08/2016 - 11:36
Lesa021
Lesa021's picture
nextyamb

Svaka čast. Lepo izgleda. Nisam Tutankamon gledam samo da je dobra izolacija, ostalo bi uzimao sve domaće proizvode(plocice,blok ili cigla,crep...)Gledao bi da struju sam uradim.

Thu, 25/08/2016 - 13:59
дозволе
nakamura
nakamura's picture
Registrovan dana: 09/03/2009
hipija wrote:
Mozda je malo van teme,ali me zanima da li bi sad vredelo u narednih mesec,dva da se urade temelji,da se ozida i pokrije kuca zbog legalizacije????Ili da se urade samo temelji....?Koja opcija je najbolja u ovom trenutku za legalizaciju???Ili da kad se proda stan i bude kes u rukama da se onda radi sve po propisu sa dozvolama?

Одговор је у последњој реченици и то због овога: "nema razgovora o tome da neko može i da pomisli da gradi nelegalno, a kamoli da izgradi čitave kuće i zgrade, jer postoji satelitski snimak koji pokazuje šta je izgrađeno pre usvajanja zakona.
Sve što je izgrađeno bez građevinske dozvole, nakon stupanja zakona na snagu, jer su neki na žalost nastavili da grade, to će biti srušeno. Ono prethodno što je u skladu sa zakonom biće ozakonjeno". Тако рече министарка грађевине.

Знам да су претходне власти и раније претиле рушењем али мислим да се сада ови не шале и да ће озбиљно рушити.

Thu, 25/08/2016 - 15:20
Ma kakvi mokri cvorivi i
vlado107
vlado107's picture
Registrovan dana: 06/11/2013
Ma kakvi mokri cvorivi i menanje rasporeda prostorija da bi kuhinja i kupatilo imali zajednicki zid. To vazi za zgrade gde investitor gleda svaki evro. Mada ni na zgradama nije vise tako. Kada kupujes u izgradnji stan kod nekih mozes da pomeras i stavljas pregradne zidove kako hoces. Tako se nekada razmisljalo zbog cene a danas mene je materijal za kuhinju i wc kostao 100e a rad je isao po ugradnom mestu i nije se racunala razdaljina (sem kod dovodjenja prikljucka). Blok i 5cm izolacije neces moci dobiti dozvolu za gradnju. Savetovati nekome 5cm izolacije u danasnje vreme je kao da savetujes nekoke da kupi yuga za 10.000 jer i to je auto i on to ima i svuda stignes i sta ce ti BMW za 12000e?? To moze da savetuje neko ko nikada nije seo u BMW. Trece, ja zavrsavam kucu od 175m2, dosta komplikovaniju od tvoje, ytong 25 + 15cm stiropor. Prozori 88mm kvalitetni, troslojni, podno grejanje, tarrket laminat, geberit, alu roletne, plocice koje su nam se svidele... Uselili smo u prizemlje i treba jos fasadu i potrovlje. U troskove zapisujem i burek i pivo i kilu eksera... sve pisem. Sto se tice planiranih i stvarnih troskova promasio sam 5% i to uglavnom jer sam nasao nesto lepse a skuplje, npr stavio sam mermerne klupice iako to nije bio plan, stavio sam kocke u boji umesto betona oko kuce... E sada, krajnja cifra ako sve bude po planu a ide po planu i zavrsio sam nekih 70% kuce na kraju ce me kostati 370e/m2 neto. To je cena sa papirima bez placa i prikljucaka i bez namestaja.

Thu, 25/08/2016 - 15:40
@Lesa021- Objekat je
nextyamb
nextyamb's picture
@Lesa021

- Objekat je napravljen 8. 2012. Blokovi su bili van klase, 21 dinar komad - najjevtiniji je koštao 38 din. Crep je polovan, stavljali ljudi tegolu, a prodavali "tri dvojke" u pola cene.
Okačio sam originalni troškovnik, čisto za poređenje, evro bio oko 115.
- Zašto sam vas pitao koliko hoćete da vam kuća traje i da li imate faraonske ambicije? Evo još za par godina navršiće se POLA VEKA od građevinskog buma 70 - ih godina, sigurno ima puno prizemnih kuća iz tog perioda u Rumenki. Tada nije postojala ni rebrasta armatura, razvlačila se traktorima, cement je bio vredan poput zlata, beton 3:1 se gotovo nigde nije ni stavljao, vertikalni serklaži su bili SF, dubina temelja 2 ašova, sve mešalica umešala... Stoje te kuće i danas kao strele, jedino ako je pokoju vlaga načela. Vlasnici već dekice i bakice, deca otišla u grad...
Nisam majstor već mušterija i niko ne može da mi proda foru: Temelji MB 30 dubine 1,20m, armature da beton ne može da uđe među nju, armaturne mreže na plafon i pod i sl. Jednostavno je, Nisam ovca za šišanje, ko jeste nek se namesti, evo ide dasa sa makazama.

Govorim za područja gde nema opasnosti od zemljotresa i sleganja zemljišta, ako se ne varam to se odnosi i na vas.
Ne dajte se zaplašiti, dragi Lesa021.

Edit: Troškovnik se odnosi i na stepenište i stazu od kuće, pa kod Pere piše 600 + 600, sto evrića više. A blokova je ostalo, mislim tri palete.

• troskovi-garaza.jpg
Thu, 25/08/2016 - 15:54
@vlado107Nisam savetovao 5cm
nextyamb
nextyamb's picture
@vlado107

Nisam savetovao 5cm stiropora + blok, nismo se razumeli, samo sam rekao da je na mojoj kući tako i da sam zadovoljan. Ovog leta nisam uključivao klimu, a grejem se sa tri tone kostolca u dnevnom boravku 40 m2, ostalo na struju.
Nemam ništa protiv tvog načina gradnje, svako neka zida kako hoće i plati koliko hoće, ja imam žensko dete i nisam pravio kuću za tri naredne generacije, naročito što je selo u pitanju, jednostavno ne isplati se ulagati puno para u stambeni objekat koji nema tržišnu vrednost.

Thu, 25/08/2016 - 20:51
Lesa021
Lesa021's picture
@vlado107

Svaka čast Vlado. Jel zidaš sam? Meni neke okvirne ponude su bile oko 150 eu m2 sa materijalom pod krov u sivoj fazi.(temelj,blok zidovi, krov)

Thu, 25/08/2016 - 21:29
Zidao sam prizemlje sa
vlado107
vlado107's picture
Zidao sam prizemlje sa drustvom. Nesto sam ih platio ali kada sracunam pice i ruckove nisam bas nesto ustedeo. Nesto sam sam vodu i kanalizaciju, podne izolaciju, laminat, plocice i kosuljicu sa drustvom i temelje i ploce... na kraju to i nije neka usteda. Vise smo se druzili i to zadovoljstvo da u temeljima ima tvog znoja. Mislim da je ok cena 150e siva faza i njihov materijal.

Fri, 26/08/2016 - 00:50
O bože onih budala školovanih
tenzor
tenzor's picture
Moderator
O bože onih budala školovanih inžinjera , što rade projekte sa proračunima , te dubina temeljenja , te armatura , te dozvole te ovo te ono .
Sve te gradjevine iz 70-ih koje su radjene "oruk metodom " i sa gajbama piva , stoje kao strela samo u oglasima i snovima vlasnika , a kad se malo zagrebe .. Onda ima tek tek vlage , pa je tek tek popucao zid , pa je tek tek ulegao krov .
Ej bre ljudi nasedate na sopstvene fore i još u to verujete . Šta je sledeći savet , povezivanje faze pre sata u fazonu nisam ja ovca da me šiša lokalna ED .
Ne mogu da shvatim ljude koji će u objekat u koju su uložili 40 iljada evra da komletnu termoizolaciju odrade za svega 2-3 iljade istih novaca i da onda pričaju kako je to super .
Da bilo koga od tih ljudi zapitate da li bi ikad krilo na svom automobili ofarbali emajl lakom , e odma bi nastala dreka kako je auto sa metalik bojom i kako to ne može . Ali zato stiren može na kuću i to je super .
Pogledajte van naše "banana zemlje " ko jede i stirenskih posuda i pije iz plastičnih flaša , to je strogo rezervisano samo za tešku sirotinju i marginalne grupe , ali je to kod nas stvar prestiža ,jer je eto moderno ...

Fri, 26/08/2016 - 08:11
Ja sam odlucio da pravim kucu
vlado107
vlado107's picture
Ja sam odlucio da pravim kucu iz razloga koje je Tenzor naveo. Nisam hteo da rizikujem sa starom nasminkanom kucom. Svasta sam video. Video sam i golu zicu ispod kade. Na kraju stavio na papir i izravunao da mi je jeftinije praviti novu kucu kakvu zelim nego popravljati staru. U drustvu imam i zidara i elektricara i keramicara i vodovodara pa sam nesto jeftinije prosao ali je to mizerno. Najveca usteda mi je na materijalu jer na stovaristu kada kupujes sve na jednom mestu dobijes 20-30% popusta.

Fri, 26/08/2016 - 09:41
Slažem se sa Vladom.. Ja sam
Genije_Online
Genije_Online's picture
Registrovan dana: 31/03/2011
Slažem se sa Vladom..
Ja sam obišao dosta gotovih starijih kuća i sve su bile u očajnom stanju, sa dosta potrebnog ulaganja da bih to doveo do stanja koje bi mi odgovaralo a cene za takve kuće su bile nenormalne (i opet ništa ne bi bilo po mom - raspored prostorija, pomoćni objekti itd)..sve to popravljanje i doterivanje bi to bilo budženje koje bi bilo kratkotrajno i pojelo bi puno novca bez rezultata.
Zamalo sam se zaje*o sa jednom kućom, čovek je bio strašan trgovac i skoro mi je na lepu priču uvalio tu starudiju za skoro 45k eur (a smešno je to što sam i ja trgovac, znam sve te priče i fazone pa sam skoro naseo Laughing out loud).. Ali bitno je da sam ostavio da prenoći pa kada sam se dozvao pameti, odlučio sam da za te pare napravim novu kuću koju sigurno neću završiti na mesto odjednom ali bar će biti sve kako ja želim.

Fri, 26/08/2016 - 14:42
@Tenzor - Kuće građene 70-tih
nextyamb
nextyamb's picture
@Tenzor

- Kuće građene 70-tih nam lepo ilustruju sa kakvim standardima se može proizvesti životni vek od 50 godina i ništa više. Građevinski standardi su danas višestruko strožiji i gradnja je znatno skuplja, po meni to je preterano i neopravdano.
- Što se tiče izolacije stiroporom, u projektu mi je pisalo 5 cm, a u to vreme je to bio standard. Šta sad? Da gulim pa da stavljam deblje Ili da se stidim? A sirotinja je više stanje duha nego novčanika.

Pozdrav

Fri, 26/08/2016 - 15:58
Standardi su danas mnogo
tenzor
tenzor's picture
Moderator
Standardi su danas mnogo blaži nego pre 30 i više godina .. Pre 30 godina nisi mogao da kupiš falš bateriju kade , osim polovnu , niti loš cement . Radi se o nečemu drugom a to je o zdravom razumu . Savetovati nekoga kako je ovca zato što poštuje dubinu temeljenja po projektu ili količinu i marku betona je vrlo neozbiljno .
I sami ste rekli kako te kuće stoje samo je na "pokojoj vlaga " odlično ilustruje kakve su to kuće !
A ako već pričamo o jeftinoj gradnji , onda su tu montažni objekti pun pogodak , naravno ko u takvim objektima može i želi da živi .
Što se tiče sirotinje to se i upravo odnosilo na stanje duha , jer samo naivcima i brzopletim ljudima je moguće uvaliti stiren i pvc prozore, plastične podove , sve to uvijeno u lep marketing ..

Fri, 26/08/2016 - 21:11
Moja ovca iz jednog od
nextyamb
nextyamb's picture
Moja ovca iz jednog od prethodnih postova trebala je da ukaže na ovaj trend:
1. Statičar: "Daj da stavim 10% jaču armaturu, da bude sigurnije!"
2. Projektant: "Daj da stavim dva stuba više, da ne budem odgovoran!"
3. Armirač: "Gazda, kupi malo deblju armaturu da ne padne ovo detetu na glavu!"
4. Zidar: "Gazda, traži jači beton da ne pukne zid!"
5. Tesar: "Stavićemo deblji rog, da se krov ne uruši!"
Sve po gazdinom džepu, a on viče samo: "Da, da", da li vam je ovo poznato?

Stara vojnička izreka kaže: "Kartu čitaj, a seljaka pitaj", treba malo poslušati šta kažu ljudi koji decenijama rade i grade, a ne samo projektanta iz klimatizovane kancelarije i statičara za kompjuterom.

@Lesa021

Evo još jedna ideja na zadatu temu

• lesa_v21.jpg
  • lesa_v22.jpg
  • lesa_v23.jpg
  • lesa_v24.jpg
Fri, 26/08/2016 - 20:22
Vidim da neki imaju drvenu
vlado107
vlado107's picture
Vidim da neki imaju drvenu tastaturu koja ne zraci.. Smile

Fri, 26/08/2016 - 20:24
Sta fali pvc prozorima?
vlado107
vlado107's picture
Sta fali pvc prozorima? Prosvetli nas. Da ne zrace?

Fri, 26/08/2016 - 21:05
Zidanje kuće.
Lesa021
Lesa021's picture
nexttyamb

Hala nextyamb na trudui još jednom projektu, Sa Vama se u velikom delu slažem što se tiče šišanja, ali pošto se ni malo ne razumemu grube radove(zidanje temelji..) mislim da mi je jednostavnije da zidam po projektu sa nadzornim organom(mislim da ću biti manje "ošišan".

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • sledeća ›
  • poslednja »