Želimo da prodamo stan u Novom Sadu i da zidamo kuću u okolini. Pošto se ne razumemo u zidanje interesuje nas da li je fond od 45000 eu bez priključaka i dozvola, dovoljna za zidanje četvorosobne kuće kuće oko 90 m2 neto Sa PVC stolarijom ,običnim parketom, i naravno dobrom izolacijom( gledamo da izbegnemo kombinaciju blok i stiropor). Nema podruma nema terasa(naknadno), krov na dve vode.
Kuća bi trebala otprilike ovako da izgleda
http://stedljivekuce.rs/projekti-kuca/stedljiva-kuca-ekonomik-88m2
Želim da čujem, nečije ideje , smernice, iskustva, da znamo da li da se upuštamo u tu rabotu ili da ostajemo u stanu?
Zaboravio sam ravan teren placa:)

).. Ali bitno je da sam ostavio da prenoći pa kada sam se dozvao pameti, odlučio sam da za te pare napravim novu kuću koju sigurno neću završiti na mesto odjednom ali bar će biti sve kako ja želim.
- Ima li vaš plac priključak na vodovod i kanalizaciju?
- Da li hoćete centralno grejanje?
- Da li hoćete kuću po sistemu "ključ u ruke"?
- Kakav crep, kakva fasada?
- Koliko želite da kuća bude trajna, više ili manje od 100 godina?
-----------
- Ko vam je ogadio kombinaciju blok i stiropor? Ja sam lično zadovoljan i leti i zimi sa stirpoporom no. 5, komšija iz Srema.
-----------
Kuća ove kvadrature na bazi bloka, siva gradnja, ne dajte više od 5k€ za ruke (ovaj tip kuće gotovo da može da se uradi po sistemu SSM) + 15k€ za materijal. Sa ostalih 25k€ fasada i iznutra, kuća se može pozlatiti!!!
Sve u svemu, zavisi od vaših kriterijuma i zahteva.
P.S. U ponuđenom planu postoje dva mokra čvora. Izaberite neki drugi raspored prostorija, da imate jedan, imate takvih planova na tone.