Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

  • Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Opasan problem sa elektro...
Kablovska TV i kompjuter
Alat za secenje behatona
Obrada nejednake gradje

Forum

  • Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Uradi sam » Bravarija

Bušenje sečiva pod oznakom "Stainles steel"

8 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Fri, 11/01/2013 - 12:03
Bušenje sečiva pod oznakom "Stainles steel"
#1
strbacns
strbacns's picture
Offline
Registrovan dana: 12/11/2009
Poruke:

Poštovani forumaši možda je naziv teme malo rogobatan ali muči me sledeće. Pre neki dan sam krenuo u reparaciju nekog starog noža i uspeo sam da uništim 4 burgije da bih probušio 2 rupe na sečivu. Pri tom burgije su Beta, Bosch i Kern (nove/nekorišćene) i sve sam uredno hladio tečnošću predviđenom za te svrhe. U pitanju su rupe fi 6 i prosto nemogu da poverujem koliko je to moćan čelik (da dodam da sam u tu svrhu koristio stubnu bušilicu). E sad! Da li je neko od vas imao sličnu situaciju i kako je rešio? Čime bušite i čime podmazujete? Da li da tražim neku specijalnu burgiju? Skupo me koštao ovaj poduhvat jer sam koristio vrhunske burgije i zainatio se da završim bušenje neračunajući da su mi skuplje burgije od celog noža Smile..
Hvala unapred svima..

Top
  • Login or register to post comments
  • 1714 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Bravarija
Fri, 11/01/2013 - 12:36
Treba jako mali broj obrtaja
#2
ognjeni_zmaj
ognjeni_zmaj's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 13/09/2009
Poruke:

Treba jako mali broj obrtaja i manji leđni ugao pri oštrenju,dobro stegnut komad a možda ponajlakše vidia glodalo(izjedina)...

Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 12:46
Samo ti mogu reči ono šta sam
#3
veso1972
veso1972's picture
Offline
Registrovan dana: 15/12/2012
Poruke:

Samo ti mogu reči ono šta sam i ja čuo (nisam probao), malo zagrijati dio koji bušiš.

veso

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 13:09
ognjeni ti sve rekao
#4
peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

ognjeni ti sve rekao

http://peradetlic.hupont.hu/
http://kreativnost.4umer.com/

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 14:30
***
#5
Kvarissha
Kvarissha's picture
Offline
Registrovan dana: 14/12/2011
Poruke:

Aj' i ja da dodam ono najnosnovnije.

Nemoj odmah da busis najvecom burgijom,, nego kreni sa najmanjom ( recimo 1 ili 2mm) , pa prosiri sa vecom i na kraju najvecom.

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 16:19
Noz se prvo busi pa se posle
#6
ozzyy
ozzyy's picture
Offline
Registrovan dana: 05/04/2010
Poruke:

Noz se prvo busi pa se posle toga kali na neku tvrdocu od 57-59 rokvela e sad ti je jasno zasto tesko ide. A ovo sa manjom burgijom pa vecom nece da pije vodu jer se u tom slucaju griju samo mali dijelovi "ivice" burgije koji su tanki i onda se lakse deformise, nego ti probaj kako je Ognjeni naveo manji ugao i manja brzina i trebalo bi da ide. Nije ko obicni flah ali ipak ide.

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 16:26
****
#7
Kvarissha
Kvarissha's picture
Offline
Registrovan dana: 14/12/2011
Poruke:

U svakom slucaju, izgleda je celik noza odlicnog kaliteta. Eto utehe Smile

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 11/01/2013 - 17:01
Ovo sa manjom ka većoj
#8
strbacns
strbacns's picture
Offline
Registrovan dana: 12/11/2009
Poruke:

Ovo sa manjom ka većoj burgiji sam probao i to nepije vodu..U pravu je Ozzyy..
Probaću ovo što Ognjeni napisa ali ću morati onda iz ruke da bušim.. Ova moja stubna nema opciju redukovanja obtaja a o glodalu nema govora-onda bi me tek skupo koštao nož Smile..
Hvala svima na odgovorima..

Top
  • Login or register to post comments