Postovani forumasi!
Imam kotao TOBY20 od 2014. godine. Prve zime sam na snazi 5 imao temperaturu dimnih gasova oko 120 stepeni, da bi svake naredne temperatura rasla, tako da je juce iznosila rekordnih 180 stepeni. Pokusavao sam sa ciscenjem turbulatora, medjutim vrlo je nepristupacno, pa skoro da nista nisam uradio.Na pocetku grejne sezone sam cak smanjio i broj obrtaja ventilatora na snazi 5, sa 110 na 90, malo se smanjila temperatura gasova, ali sam zato pogorsao sagorevanje (sada mi je unutrasnjost kotla dobila crnu boju). Zadata temperatura kotla mi je 72 stepena, a vreme rada puza na snazi 5 je 2.2 sec, a vreme pauze puza 2.5 sec.
ivan1704
pelet Bergen Triumph
Ivane. Ne znam dal planirate ili ste kupili ovaj kotao, moj komšija ima ga već 10 dana, ja sam bio kad su ga puštali u rad, pošto mi je grejanje na pelet hobi-opsesija pa me je interesovalo kakav je to uživo kotao i kako radi. Po mom mišljenju je to jako dobar kotao po koncepciji i po elektronici, ima neke stvari jako dobro rešene ima modulaciju sad elektronika po displeju je mislim italijanska sad ne znam tačno koja, moja ćerka ima isti displej na MBS termo pelet 18, čak je i ista šifra u ulazak u meni. Lepo radi, plamen je lep.
Sad drugo na oko je jako teško oceniti. Izolacija kotla odlična. Sad možda se može još nešto sa podešavanjem doterati jel ovaj je na fabričkom podešavanju al to vremenom.