Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Гума на веш машини-крпљење уместо замене

0
Your rating: None

Већ сам једном крпио тунел гуму пре неколико година па, пошто се решење показало као добро, јефтино и једноставно, сада сам додао још једну закрпу тик до оне претходне. Код крпљења претходне рупе сам погрешио што сам скидао целу гуму са машине а онај ко је то радио зна да то није једноставан посао поготово за намештање на место, бар нама којима то није свакодневни посао. Дакле, довољно је скинути само спољњи обод. Поступак лепљења је стандардан - обруси се гума како би се скинуле нечистоће и како би се охрапавила, нанесе се танак слој неостика на гуму и на закрпу, сачека се 10-15 минута, или онолико колико је потребно да лепак не буде лепљив на додир, споји се закрпа са гумом и стегне се стегом преко неких подлошки. Ја сам искористио старе кључеве за лифт јер ми је то прво дошло под руку. Као закрпу сам користио прастаре закрпе за ауто гуме а подједнако добро може да послужи и парче рецимо унутрашње гуме за бицикло Оставити стегнуто до сутрадан за сваки случај мада ми је комшија обућар од кога сам узео то мало лепка рекао да може да буде под стегом и краће.

Komentari

lela1946
lela1946's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2010
Poruke:

Super!
A razmisljam da li bi bilo efikasno samo okrenuti taj deo gume sa rupom gore gde voda i ne stize.. mislim ako nekome nije tesko da je skine i namesti, a nije mu pri ruci lepak i zakrpa..
Ja povremeno pokupim vodu iz zljeba bas da bih produzila vek trajanja gume jer mislim da se uvek rupa pojavi na najnizoj tački, tu gde ostaje dugo mokro.

nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Добро би било да може, али гума не може да се окрене јер је тако изливена да мора д се монтира у тачно одређеном положају. Тако је на мојој машини, а верујем да је исто и код других произвођача.