Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

CG na gas - povećana potrošnja gasa ?????

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
grof 021
grof 021's picture
Offline
Registrovan dana: 01/12/2013
Poruke:

Poštovanje,
muka me muči od 1998 imam CG na gas, i do sada sam u periodu od decembra do februara trošio oko 200m3 gasa mesečno, pri čemu sam u kući od oko 150m2 grejao oko 22 stepena, imam inače zrenjaninski kotao od 24kw, a temperaturu sam regulisao preko potenciometra na kotlu.
Ove godine mi je majstor radio malu generalnu na kotlu t.j. čistio je izmenjivač i stavio novi ventilator, i naravno naštelovao kotao, i premestio je sondu da se sada kotao pali kada pane temperatura vode na povratnom vodu umesto kao sada kada kotao dosegne zadatu temperaturu.
I tu počinju moje muke ... sada trošim oko 10m3 gasa dnevno... Posted Image:(
Da li ću smanjiti potrošnju tj vratiti je na pređašnju time što ću staviti termostat u kuću ili kako da rešim povećanje potrošnje?????

DANPIL
DANPIL's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2013
Poruke:

Ja nisam iskusan, ali po ovim temperaturama ja trosim i vise od 10m3 zato sto nemam izolaciju ali su zidovi od one kao cigle ipo, veoma debeli. A grejem oko 80 kvadrata. Kotao mi se cuo kao da tandrce i majstor je dosao to nesto kao namestio i od tada sve radi normalno ali kao da trosi vise gasa, a moyda se i ja tripujem. Ali iskreno mislim da je 10m3 ya toliki prostor odlicno. Plus ja drzim na 21 stepen u sobi.