Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

dodatni sobni termostat za panelni grejač Atlantic 1kW

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
gesdim
gesdim's picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2020
Poruke:

od pre 2 godine imam potrebu iz zdravstvenih razloga za dodatnim grejanjem noću, a i u prelaznom periodu kad je toplovodno grejanje slabo ili nikakvo. Dok sam spavao u maloj sobi koristio sam minijaturni kalorifer TopŠop od mislim 400W, ne samo što je neprijatno nonstop duvanje , nego u većoj sobi ne može ništa da postigne.
Nameravao sam da kupim mermernu ploču, ali nije bilo zgodnih dimenzija, a i skupe su, pa sam kupio panelni grejač Atlantic F119 CMG- TLC/OM 2, od 1000W..
Grejač ima sopstveni termostat a i složeni klizni prekidač za startovanje, sa dodatnim funkcijama i elektronikom.
Prvo sam nabavio muško ženski šuko sa prekidačem, ali za snage do 2500w, pa je sad panelni grejač u jednom modu ( prog), a uključujem i isključujem na prekidač muškoženskog adaptera.
Međutim imam još jedan problem, termostat panelne grejalice ne može brzo da reaguje na uključivanje toplovodnog grejanja, pa ako se uspavam ujutru zna da se tigne temperatura i do 24,7oC, , iako je želim 23 do 24oC.
Zato nameravam da ugradim dodatni sobni termostat, koji bi bio neposredno blizu radijatora i isključivao el.panel.
Našao sam na netu da postoje elektronski sobni termostati, precizniji od onih običnih za TAP, koštaju oko 15 eur. Oni imaju ugrađeni rele i za panel od 1000W ne treba mi dodatni rele.
Razmišljam da ne čačkam Panel, več da sobni termostat povežem sa muškoženskim adapterom koji ima 3 gnezda, sredne sa uzemljenjem i 2 sa strane za 2 žilne utikače.
Pitanje je dali je neko povezivao ovakav elektronski termostat koji ima svoj rele, dali može to da se izvede sa 2žilnim kablom i utikačem, a u samom muškoženskom adapteru da izvršim prespajanje jedne faze ili nule koja bi išla preko termostata ?
Lokalac koji prodaje i ugrađuje mermerne ploče ima neke italijanske termostate, navodno imaju preciznost 0,1oC, a nudi mi ih po 15 eur, toliko je i elektronski termostat koji nudi firma iz Aleksinca, ali ih kod nas nema, samo Termorad Niš i to obični, za ventilator TAP.

Ima i kod nas u ponudi i tehnIN sobni termostat od 5 eur, , ali sumnjam da može da radi sa grejalicom od 1kW, 10(6)A, a osim toga i preciznost je gruba, 1-2 oC.
Ako ne uspem sa lokalcem koji jma italijanske termostate, ostaje opcija Tehnoelektro
http://tehnoelektro.rs/proizvod/elektronski-sobni-termostat-st-4-2/ , samo mi treba neka šema kako se povezuje sa grejačem male snage bez ventilatora...
mislim da je šema na web sajtu za kaalorifere ???