Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Gasna pec- bez odzaka?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Dejan88
Dejan88's picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2016
Poruke:

Naime imam problem sa grejanjem kupatila i zeleo bih da resim taj problem sto bezbolnije za sva vremena. Kao sto pretpostavljate, grejem samo jedan deo kuce, dok drugi deo gde je kupatilo ne grejem, tj. grejem sa grejalicom pred kupanje pa se to kasnije rashladi i ispada kao da i ne grejem.

Ja imam pec na gas milsim da je marke Lampert, ali stvarno nisam siguran. Takodje u kupatilu imam prikljucak za gas, i jedino sto me buni je odzak. Jer jaravno nemam odzak u kupatilu, a i ova pec ne ide na klasicaan odzak-cev. Vec je to model koji ima u zidu izbusenu rupu, prostora za taj odvod i sa spoljne strane neki filter sta vec. Zanima me da li bih ja morao(mislim siguran sam da bih morao ), da busim opet rupu u kupatilu za tu novu pec, i pre svega da li se to isplati? Da li ima neko slicnih iskustava?

Hvala.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ukoliko se radi o "fasadnoj " peći to znači da takva peć ima duplu cev , tako da izduvne gasove izbacuje , a svez vazduh uzima od napolje , onda bi to moglo da todje u kupatilo .
Ukoliko se ne radi o takvom modelu peći onda postoji jedna potencijalna opasnost , a to je da peć iz tako malog prostora potroši sav kiseonik , a vrata od kupatila su jel zatvorena ...

boleeve
boleeve's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

A kako rade oni kotlovi mali na dimnjak, ili te iste peci na dimnjak?

Obicno ih stavljaju u kupatilo?

______________________________________________________________________________
- Nabijaca, 90m2, 3m plafon, stolarija drvo 60mm, dupla stakla, tavan vitlovi nije dodatno izolovan;
- Toby 12b set, 6 jugoterm tip22 panel: 2x500, 1x800, 1x1000, 1x1200, 1x1400, h=600, do sabirnice PPR cevi 1", od sabirnice alupex cevi do radijatora;

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ukoliko se radi o grejnom telu koje troši kiseonik iz prostora , onda je njena upotreba u malim i zatvorenim prostorima zabranjena !! To naravno piše i uputstvu uz proizvod .
A vrlo cesto se takve " vratolomije " pojave u kratkim novinskim vestima .. " Desila se eksplozija ili ugusila se osoba ta i ta ...!