Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

HITNO POTREBNA POMOĆ OKO FASADNOG KOTLA NA GAS!!!

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
shone1979
shone1979's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2017
Poruke:

POTREBAN MI JE HITNO SAVET...
IMAM KOTAO BERETTA EXCLUSIV MIX CSI 35KW, KOJI JE STAR 10 GODINA I SLABO JE ODRŽAVAN, majstori se menjaju i svaki priča svoju priču, prvo je zamenjen neki mali gumeni deo sa čipom unutra koji reguliše pritisak (ne znam čega); primarni ili sekundarni izmenjivač (ne znam tačno koji od ta dva, onaj kroz koji prolazi dotok za sanitarnu vodu) je pun kamenca i većina majstora mi kaže da trebam da kupim nov koji košta sa rukama negde oko 350e jer ne može da se navodno očisti (jedan mi kaže da može da ga očisti ali mu je potrebno vreme za to); plus problem štampana ploča, motor ide gore dole u radu grejanja (majstoru iz nepoznatih razloga, misli da je elektrika na štampanoj ploči i izbija osičurač, odn dva osigurača, posle nekih 2-3h rada u grejanju), kada se isključi sa ploče sanitarna voda, motor radi normalno i greje ok, ali nema vode sanitarne. Majstor ne zna, kao što bi i svaki rekao, ako se sve ovo promeni da neće negde nastati neki drugi kvar?
Isto tako imam jako dobru ponudu za isti takav nov kotao i ne znam šta da radim, u velikoj sam nedoumici.
Da li menjati štampanu ploču, pokušati da se očisti taj izmenjivač koji jako puca u režimu sanitarne vode, ili kupiti nov, plus kupiti još jedan gumeno-plastični deo gde curka voda, na prednjoj strani kotla se nalazi ispod pumpe i ima neki gumeni zatvarač, taj deo je oko 50-60e i održavati ubuduće jako dobar kotao sa niskom potrošnjom gasa za kuću od 240m2?
Ili kupiti nov kotao po jako povoljnoj ceni, maltene VP ceni i postaviti ga umesto tog, sve je isto, identični su, i održavati ga redovno i posle 2 godine garancije a ovaj pokušati da prodam?
Nemam trenutno sanitarnu vodu, pošto mi je grejanje potrebnije, niti planiram da kupujem bojler, stvarno sam u frci, još sam uganuo koleno, tj okliznuo se u kupatilu kada sam se kupao sa prethodno ugejanom vodom... Majstori su kao i svi majstori, sa novim dobijam sigurnost, popravka starog će me možda izneti i oko 500-600e, ukoliko bih promenio i izmenjivač, i za popravku je potrebno čekati majstora i delove kojih trenutno nema svih na stanju, a nov kotao (koga isto nema na stanju ali je već naručen za dotičnu radnju i bi bio isporučen početkom sledeče nedelje najkasnije)?
Molim sve dobre ljude, koji se bave ovim poslom za savet...
Treća solucija je da kupim kondezacioni Beretta Exclusive kotao, ali ne znam da li su dimenzije iste što se tiče spoljašnjeg otvora za izduvne gasove i da li bih morao tom prilikom da narušim demit fasadu i 10cm stiropora puno u odnosu na već pomenuti kotao?
HVALA UNAPRED I NADAM SE DA ĆE MI NEKO USKORO ODGOVORITI, JER SE UBISMO SVI U KUĆI OD SEKIRACIJE, I DOLAZI DO BESPOTREBNIH SVAĐA, JER ZNATE ŠTA ZNAČI OSTATI BEZ GREJANJA I TOPLE VODE, PA POTOM PEH SA NOVOM GREJALICOM KOJA JE ODMAH PRVI DAN CRKLA (grejalica na struju), pa komšija da proba da je popravi jer je prethodno normalno grejala i da vidi da nije kvar u kablu, otvori je i ona nekako sama od sebe proradi, ali sutradan opet crkne, i odnesem je u radnju i naravno kada su videli da je otvarana neće da daju garanciju, niti drugu, koju su već spremili da mi daju. Uz sve to sam i kolena jako gadno povredio....

  • beretta_exclusive_mix_csi_35kw.jpg
srkster
srkster's picture
Offline
Registrovan dana: 25/12/2016
Poruke:

Za te pare bolje uzmi nov kotao,dimovodi neodgovaraju,moj predlog uzmi kondezacioni kotao

shone1979
shone1979's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2017
Poruke:

Upravo sam to i uradio, uzeo sam potpuno isti kotao, odn Beretta Exclusive Mix CSI 35kW i sve radi savršeno, radijatori mnogo bolje greju, imam samo jednu dilemu sada, pošto nikada ranije na starom kotlu pritisak nije išao iznad 1.5 bar u stanju mirovanja a sada može da ide i do 2.3bar u stanju mirovanja ali onda dolazi do 3 bar u režimu grejanja, pa sam smanjio pritisak na 2.0bar u režimu mirovanja i u režimu rada ide maksimalno do 2.8bar. Kuća je na sprat i ima 240m2 a ukupno 260 aluminijumskih rebara, možda bih trebao da dokupim veću ekspanzionu posudu jer je u pitanju mnogo vode u sistemu i dosta velika razlika kada se skroz ohladi (1.7bar) i kada radi ide do 2.8bara do je skoro 1.1bar razlike...
Da li to predstavlja problem pošto mi je instalater rekao da ga stavim na 1.4bar ali on kada se skroz ohladi pada ispod 1bara i uključuje se sigmnal za dopunjavanje sistema?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ozrači sistem pa proveri pritisak i proveri pritisak u samoj posudi i proveri da nije šuplja slučajno