Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Kondenzacioni kotao u tus kabini

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
VladimirSS
VladimirSS's picture
Offline
Registrovan dana: 18/06/2019
Poruke:

Pozdrav,

Kupatilo je siroko 1,6m, a dugacko 2,5m. Zelim da mi celom sirinom bude staklena tus kabina sa dubinom od oko 0,7m. To znaci da se dole malo izdigne i da se samo motnira staklo. Problem mi nastaje kod ugradnje gasnog kondenzacionog kotla. Posto ce on biti iznad te tus kabine na nekih 10cm, da ne kazem da ce igledati kao da je u sastavu tus kabine. Da li je to problem za kotao i da li je sigurno za ljude?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Није препоручљиво да ишта буде у простору туш кабине.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

zarekg
zarekg's picture
Offline
Registrovan dana: 05/04/2019
Poruke:

Uredjaj koji je pun elektronike hoces da ubacis u izvor vodene pare i toplote. Ne da ne valja, nego je pogubno za kotao. Ljudi ce mozda i da prezive, ali kotao sigurno nece trajati koliko bi trebalo Wink.

VladimirSS
VladimirSS's picture
Offline
Registrovan dana: 18/06/2019
Poruke:

Pitao sam 3 majsora i oni tvrde da je kondenzacioni kotao hermeticki zatvoren i da nema razloga za brigu. Ja sam istog misljenja kao i vi.

tihi2
tihi2's picture
Offline
Registrovan dana: 02/05/2009
Poruke:

Koliko ja znam, gasni kotlovi i jesu predviđeni da se ugrade i u kupatilo i u kuhinju (pogledaj Bosh Gaz 3000 W1 koji se tako reklamira). Po dimenzijama su tako i pravljeni da budu širine jednog elementa a ima modela koji se zatvore u kuhinjski elemenat i ne vide se uopšte. Pogledaj reklamni materijal proizvođača gde su ih sve ugradili.
Kondenzaioni kotao uzima vazduh spolja i sagorele gasove izbacuje napolje pa je sasvim moguće da bude zatvoren deo oko elektronike.
Nigde u uputsvima ne piše da NE SME da se ugradi u kupatilo a to bi svakako pisalo kao i za svaki uređaj na struju koji ne sme da se koristi u kupatilu.
Para ionako nije stalna, traje dok se tuširaš ili kupaš pa se otvori prozor i nestane. Kotao radi stalno pa je malo vruć i sve to lepo osuši.
Nisam siguran za hermetično zatvaranje, ovaj file:///C:/Users/t.DESKTOP-KHMDDQ7/Desktop/tzerra_uputstvo_za_instalacij... recimo nije ali ne piše da ne sme u kupatilo.

Da ne sme u kupatilo sigurno bi pisalo da se "gubi garancija ako se ugradi...". Proizvođači se štite i za mnogo manje stvari...

Ako si baš sumnjičav, stavi oko kotla 30-tak cm okvir sa tri strane kako para ne bi direktno ulazila odole prema kotlu od recimo providnog leksana, plastike ili nečeg sličnog jer ipak treba malo da pogledaš ponekad u merače i eventualno podesiš režim rada.