Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Premoštavanje

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
globe
globe's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Imam problem kako premostiti cijevi između kuće i ljetne kuhinje,odnosno mene interesuje kako to uraditi .Dali to uraditi zemnim vodom ili premostiti zrakom...Razdaljina između kuće i ljetne kuhinje je negdje ok 6 metara...I još jedan problem imam,čuje mi se u jednim radijatoru cujanje,nešto nalik zvuku frižidera(radijatori su izračeni,7 radijatora,50 kvadratnih metara grijanog prostora,peć30kw)...hvala

globe
globe's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Ako može odgovor?????????????

globe
globe's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

Izgleda da nije niko imao isti ili približan problem...ili nešto drugo u pitanju....hvala

tihi2
tihi2's picture
Offline
Registrovan dana: 02/05/2009
Poruke:

Šta da ti ko kaže kad je muka kako god okreneš?
Ako staviš pod zemlju, mora na najmanje 40cm dubine, pa lupati beton ako ga ima, pa pokriti ponovo betonom, pa ostaviti slavinu za ispuštanje vode (jer je sad to najniža tačka sistema)...
Ako staviš vazdušno, onda moraš smisliti neki podupirač (ili 2) jer je 6m preugačko, pa moraš negde na najvišem delu ostaviti odzraku (najbolje uđeš cevima u prostoriju koja se greje pa tu)...
Svakako bar 10cm izolacije...
Sve zavisi od situacije, ali ja bih pre išao podzemno. Ako ikako može.
Komšija je nusprostoriju povezao podzemno (i to bar 15m dužine) i kaže da ima preko 10*C hladniju vodu (i pored super izolacije). Moraš to kompenzovati.

edo_ze
edo_ze's picture
Offline
Registrovan dana: 15/12/2010
Poruke:

Podzemno je sigurno bolje. Kod mene je komšija ukinuo grijanje iz kotlovnice koja mu se nalazila u pomoćnom objektu i cijevi zrakom postavljene, pet metara od kuće i uveo etažno u kući iz razloga velikih gubitaka.
A pošto se radi o ljetnoj kuhinji, podzemni kanal iskoristićeš sutra za dovođenje telefona, interneta, kablovske, alarma i drugih kojekakvih novotarija šta već bude.

ivoludilo
ivoludilo's picture
Offline
Registrovan dana: 16/05/2009
Poruke:

Podzemno samo cevi ukopaj dublje tj oko 1 m bi trebalo da bude dovoljno,dobro izoluj i ubaci u kanalizacionu cev i nemaš brige.
Pozdrav

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 12/02/2010
Poruke:

Ako ides podzemni vod. OBAVEZNO koristiti predizolovane cevi. Sve home made varijante sa PVC cevima, pur penom plamflex izolacijom, kopanjem do kine i betoniranjem kanala sa izolacijom od staklene vune i al limom nije trajno i dobro resenje.