Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Problem sa vazduhom u instalaciji cg

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
aleksandar
aleksandar's picture
Offline
Registrovan dana: 15/07/2008
Poruke:

Imam otvoren sistem grejanja,na tavanu izvedene 2 slavine za ozracivanje vazduha.Stalno se pojavljuje vazduh prilikom ozracivanja.Postavljene su pumpe vece brzine ali su podesene da rade 20% kapaciteta jer kad bih otvorio 100% automatski mi preko ekspazionog suda izbaci citav sprat vodu iz radijatora pa ostanu prazni. Da li jos treba da smanjim brzinu pumpe ili sta drugo, vec neznam sta da radim?Sistem radi vec 40 godina i greje 2000 kvadrata.Hvala unapred !

drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

Meni se kao jedini logičan odgovor na ovo pitanje čini da je sistem suviše porozan, te da preko automatske dopune sistema dobija stalno novu vodu iz koje se grejanjem dalje izdvaja vazduh. Dakle, ja bih potražio gde sistem gubi vodu.

samo veselo!

FMJ
FMJ's picture
Offline
Registrovan dana: 18/11/2011
Poruke:

Ja bih iz svog skromnog iskustva predložio da proveriš i kotao-ložište moguće da je tu kvar posle toliko godina upotreba. Dotle ne diraj parametre( ako je voda u sistemu može biti da se efektini presek smanjio zbog korozije i kamenca. Jednom sam naišao na sisitem koji je stalno ali pomalo gubio vodu ( posle dužeg, baš dužeg vremena otkrio sam jedva vidljiv trag curnja iz zaptivke pumpe na potisnoj strani ) i to samo dok radi. Puno sreće. Pozdrav

tolke
tolke's picture
Offline
Registrovan dana: 20/02/2011
Poruke:

Smanji brzinu pumpi ili otvori malo obilazni ventil kod pumpi.Verovatno ti izbacuje vodu preko preliva na expanzionom sudu.To možeš i videti kada se zagreje instalacija.