Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Vas predlog grejnog sistema i kalkulacija

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
sasa_j
sasa_j's picture
Offline
Registrovan dana: 27/08/2007
Poruke:

Pozdrav.
Posto sam laik za instalacije trazim pomoc u sledecem: Na prikazanoj fotografiji sam stavio izgled i dimenzije prostorija, a crvenom kako ja zamisljam instalaciju za grejanje ( sada dali je to dobro ja neznam ). Na mestu crnog zasencenog kvadrata bi bila pec ili ti sporet na cvrsto gorivo poput ALFE ili neke druge, promer dimnjaka je klasicni to jest za obicne sporete.
Meni konkretno treba predlog:
- Koju pec staviti da bi zadovoljila potrebe.
- Dali je potrebna pumpa posto je na istom nivou.
- Koje radijatore ( tip i dimenziju )
- Koliko bi sve otprilike kostalo.
- Koliko bi realno trebalo platiti za ruke majstoru.
Mozete dati i vas predlog jer sam se dosad grejao na struju i zelim da promenim sobzirom da nemam neku veliku kvadraturu.
Unapred sam vam zahvalan za svaki savet i predlog.

  • picture_001.jpg
zukwara
zukwara's picture
Offline
Registrovan dana: 10/05/2011
Poruke:

Slika ti je malo nejasna prijatelju, a i ono što želiš. Ja inače radim projekte ICG a to ne ide baš prema takvim skicama. Napravi ovo. Debljine zidova sa sastavom. Primer spoljni zid 30 cm (blok opeka, puna opeka, siporeks dimenzije...), malter spolja i iznutra debljine.... Da li imaš neku izolaciju na objektu? Dimenzije prozora sa visinom parapeta i vrata? Namena svake prostorije? Tačne dimenzije svake prostorije i stepeništa. Orjentacija u odnosu na strane svijeta (ucrtaj sever). I još odakle si pa ću ti napraviti kompletnu specifikaciju i projekat pa se zabavljaj. Planiraš li još nešto grijati ili sam taj prostor?

sasa_j
sasa_j's picture
Offline
Registrovan dana: 27/08/2007
Poruke:

Pozdrav.
Tek sam danas primetio da je uopste neko pisao, tako da vam hvala sto zelite da pomognete. Sto se tice prostora ja tu ne mogu nista, to je to sto se tice kvadrature.Onaj crni kvadrat na slici bi predstavljao pec na cvrsto gorivo posto je tu i dimnjak ( fi 120 mm ).Zidovi su debljine 30 cm od pune cigle, debljine maltera recimo neki standard bez izolacije. prozori su dimenzije 180x150 cm, vrata 200x90. gledano fotografiju desna strana je severna ( strana suprotna od stepenica ). Stepenice su povrsine 400x120 cm otvorenog tipa, prostorije su tacne dimenzije koje su na fotografiji ( gledano fotografiju sa desne strane je kupatilo 2x2m ako bi se u sistem stavilo i koriscenje tople vode ). Levu prostoriju koristi dete 16 godina desna prostorija je sve na jednom mestu ( kuhinja , dnevna , trepezarija.... kao kod kineza ).Mislim da sam dosta toga dodao , samo da kazem da je mesto boravka Niš.
Ako postoje nedoumice ne ostaje mi nista drugo nego da sve to slikam i okacim fotografije.
Jos jednom vam hvala unapred.