Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Veliki problem sa novoizgradjenim "kaminom"

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
MiloshUe
MiloshUe's picture
Offline
Registrovan dana: 21/06/2009
Poruke:

Situacija je sledeca: na dnu dimnjaka u prizemlju sam imao prosirenje, pa sam dosao na ideju da ga produbim i napravim zatvoreni kamin. I tad sam trebao da dodjem ovde i pitam kako i sa, ali naravno nisam. Nego sam uradio sledece:

Onda sam ovo prosirenje oblozio samotom

i namontirao vrata i ostalo.

Dakle, sumirano: produbio sam ovo prosirenje u dimnjaku, skinuo znaci vise redova prednjeg i levog zida dimnjaka, za sa zadnje strane razbio pola cigle i izvadio (znaci cigla razbijana sa strane do pola otprilike i to je to. Sa prednje strane sam stavio ovaj metalni ram da drzi vrata i "podupire" cigle iznad. Al nisam siguran koliko to ustvari drzi.
Prvo lozenje, greje solidno ali ogromna kolicina toplote ide direktno u dimnjak (imam pregradu iznad lozista na drugoj slici se vidi ista, ali je malo kratka i planirao sam da je produzim.

Problem, dimnjak je poceo da "radi". Inace on je napravljen od cigle koja lici na samotnu, ali ima okrugle rupe na sebi, ako treba slikacu? Pojavile su se pukotine na ocekivanim mestima, al fazon je sto se sire vise nego sto sam se nadao. Bilo mi je frka da se nesto ne srusi pa sam zagasio vatru.
Evo i pukotina:

Sad, sta raditi. Kamin mi odgovara kao solucija grejanja 2 prostorije, znaci jedna vatra umesto 2, ali mi je stvarno frka da se dimnjak ne srusi? Da li ce se srusiti, kako da utvrdim? Bilo koji savet ce mi znaciti mnogo.