Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Рушење и изградња новог објекта кућа

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Svetlana Uros
Svetlana Uros's picture
Offline
Registrovan dana: 16/04/2013
Poruke:

У прилици сам после дужег времена да рушим стару породичну кућу,која је једним делом тренутно урушена и после консулација са људима који су професионалци одлучила сам се на тај потез јер је претходно решење да се санирајупоследице сигурно био Сизифов посао.
Кућа је грађена од шљака блокова са трском као плафоном где је надограђен део са гитер блоковима и бетонском плочом,дошло је до цепања зидова, урушавања дела крова,пола плафона по кући је отпало.Струја се запалила , спој воде и струје.Углавном нема живота више овде у оваквим условима.
Тек сад сам после доласка на ваш сајт где сам видела прелепе примере и савете које сте дали другим људима схватила да моја кућа где живим са мамом за сад,не мора да изгледа као што је тренутно. На срећу или жалост имамо велике собе и ходник ,ужасавам се скученог простора.
Да ли могу да добијем неке савете од вас са форума,за материјал и око градње јер ми је буџет јако скроман.
Кућа је у основи 88 кв плус што бих додала летњу кухињу која може а и не мора да буде део куће иако имају исти темељ,сад је ту радионица.покушаћу да нацртам тренутно стање основе и да га ускоро поставим овде.
Оно што је можда интересантно је да је ово хуманитарни тип градње али учествујем и са својим средствима. Данас сам купила прозоре и врата половне, које ћу са задовољством да ишмирглам и офарбам поново.
Кров је на две воде, оно што знам је да не желим бетонску плочу,овећ дрвену таваницу испод које ћу ставити гипс плоче.Тавански простор желим да користим као радни студио,и место где бих имала лаки намештај без купатила. Само осветљење, утикачи за струју и једну чесмицу,мада не пијемо градску воду јер није исправна за пиће, али да залијем цвеће или тако нешто. Светлост и светлост ми је потребна пуно јер сам јако патила свих ових година колико мало светлости је улазило у кућу,а искрено обожавам да гледам небо ноћу јер ми то изузетно прија. Онај ко прави кућу за уживање мора себи да да мало слободе и креативности да би заиста и уживао у животу и простору у коме се налази.Надам се да ћу уз вашу помоћ створити један леп и пријатан дом. Успех моје организације годинама уназад добрим делом долази од људи који су кумовали именом које сам оправдала својим радом и мислим да није себично ако тражим кумове и за наш топли дом.

  • img_20140514_204213.jpg
vlado107
vlado107's picture
Offline
Registrovan dana: 06/11/2013
Poruke:

Posto volis svetlost i na to ti je naglasak u kuci za potkrovlje ti preporucujem krovne prozore. Skupi su i mozes imati problema ali daju mnogo vise svetlosti.
Bitan ti je i polozaj kuce.
http://suncalc.net/#/44.5592,20.6104,10/2015.08.13/14:18
Ovde odredis gde ces praviti kucu. Ukucas datum i vidis gde zalazi i gde izlazi Sunce.
Takodje imas i sajt gde za odredjeni datum mozes da vidis ugao Sunca. Recimo meni zimi Sunce u kucu ulazi u duzini od maks 11 metara a leti od pola metra.
Zimi super za grejanje i svetlo kada najvise treba svetlosti a leti sam sakriven od toplote.
Zbog kolicine svetlosti koju zelis moraces imati velike prozore. Skoncentrisi ih na jug. Bitan je kvalitet prozora jer ako su veliki zimi ces imati velike gubitke na velikim prozorima.

Imas li ideju za pocetni raspored prostorija i polozaj kuce?