Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Aluminijumska sobna vrata

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Millan1
Millan1's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2010
Poruke:

Pozdrav forumasi, imam jednu dilemu... Menjam drvena vrata koja vode na tavan, znaci gore nema nista, stepenice, ploca i crep...:) Ta vrata su se iskrivila, propala i mnogo toplote odlazi bespotrebno na tavan, jer se sa unutrasnje strane tih vrata greje. Da li je pametno da tu postavim aluminijumska sobna vrata bez termo prekida, obzirom da se, kao sto rekoh, sa unutrasnje strane, tj. odakle se izlazi na tavan, zimi greje? Panel u vratima moze biti alu ili pvc. Koji panel je pametnije staviti?

duca011
duca011's picture
Offline
Registrovan dana: 19/03/2011
Poruke:

Nikako vrata bez termo prekida. Ili sa termo prekidom ili pvc ukoliko bas ne zelis drvena.

Millan1
Millan1's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2010
Poruke:

Drvena ne, pvc bih izbegao, sa termo prekidom, hajde sto su skuplja, nego pored toga bi stajala jos jedna identicna sobna alu vrata bez prekida, pa ce biti em, razlicito em siri stokovi, pa je nezgodno uklopiti, 100 nekih stvari, zato i pitam bas za ova bez termo prekida.
A, da li bi pomoglo nesto, da npr, uzmem osb tablu velicine stoka vrata i na nju zalepim, stiropor ili kamenu vunu (10-20cm), i ubacim u stok sa tavanske strane, jer se tavan ne koristi?
Znaci bukvalno da bude prislonjeno na vrata sa tavanske strane, ono otvoris vrata, a ispred tebe kamena vuna...Laughing out loud Ako me razumete...Smile
Mislim da bi ovo pomoglo i da bi termicki izolovalo vrata sa tavanske strane, mozda i bolje od termo prekida...Smile

bester
bester's picture
Offline
Registrovan dana: 04/11/2014
Poruke:

Stavljati alu vrata bez termoprekida ka negrejanom prostoru je po meni besmisleno. Isti efekat kao da si razvukao najlon. Em sto ce da se gubi toplota preko njih, em problemi sa kondezacijom. I da uspete nekako da ubacite kamenu vunu u stok sa spoljne strane, opet ostaje problem hladjenja stoka. Ta vrata kupujete sad i necete ih verovatno menjati dok ste zivi, zasto budziti zbog male ustede ?

Millan1
Millan1's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2010
Poruke:

Lako bi mogla da se postavi termoizolacija sa druge strane, to bih svakako uradio i da su vrata sa termoprekidom, jer ce ih dodatno izolovati, pogotovo bi imalo uticaja zimi.
Alu vrata sa svojim stokom bi se nalazila u sredini zida za vrata, ne znam kako da objasnim, malo sam skicirao...
Gledam nekako da izbegnem da dam 600e za dvoja vrata za termo prekidom, jedna su izlaz na tavan, a druga prolaz iz jedne prostorije u drugu, koje se zimi greju, a ne mogu da stavim jedna sa, a druga bez, jer su jedna pored drugih, bez termoprekida su 400e.....Sad

  • untitledvrata_u_stoku.png
supersonicni
supersonicni's picture
Offline
Registrovan dana: 19/10/2012
Poruke:

Onda uzmi ista, radis za sebe... ili jedna al druga pvc