Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Pokrivanje nadstresnice
Izvodjac radova za mali m...
Opasan problem sa elektro...
Kablovska TV i kompjuter

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Gradjevinarstvo » Izgradnja - renoviranje kuće

Koliko bi kostalo podizanje sprata kuce od 100 m2-gruba procena !?

5 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Sat, 16/02/2013 - 02:53
Koliko bi kostalo podizanje sprata kuce od 100 m2-gruba procena !?
grubbshadow
grubbshadow's picture
Registrovan dana: 14/12/2012
Koliko bi kostalo podizanje sprata kuce od 100 m2-gruba procena !? S tim sto je potrebno rusiti karatavan kuce, a gradja za krov je vec kupljena jer se mora menjati krov koji je dosta star, natruleo.Takodje je potrebno uraditi vertikalne serklaze ili stubove sa strane ili neku varijantu fert tavanice i sl.Horizontalni serklazi postoje. Pa me interesuje, a znam da je to tesko sada reci..ali barem gruba procena, ako neko moze da mi to grubo izracuna ili na koliku sumu novca ce izaci,otprilike da racunam.Dakle, gradja,gvozdje..moze ytong blokovi, siporeks ili monta (koje je jeftinije), instalacije itd. + radovi-ruke za sve to.
Da napomenem da imam PROJEKAT za prizemlje.

Pa ako neko dobro stoji sa matematikom, fizikom..evo zadatka Wink
Veoma mi je bitno jer planiram ako vec skidam krov i moraju se menjati grede-tavanjace da nekako podignem taj sprat..jer je to pozeljno za tu kucu i mozda najbolje resenje.

Hvala unapred.

Pozdrav

• Login or register to post comments
  • 12988 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Izgradnja - renoviranje kuće
Sat, 16/02/2013 - 08:50
Kao što je već bezbroj puta
zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Kao što je već bezbroj puta napisano takvi radovi se ne mogu izvoditi bez projekta i dozvole.A kad se krene tim putem u projektnoj dokumentaciji će biti sve napisano i obim radova, i količine materijala i cene izovodjenja.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Sat, 16/02/2013 - 17:18
Da, znam sve to da se ne mogu
grubbshadow
grubbshadow's picture
Registrovan dana: 14/12/2012
Da, znam sve to da se ne mogu izvoditi takvi radovi bez projekta i dozvole...ali mene interesuje gruba procena da li uopste vredi upustati se u takav " zahvat ", projekat jer ipak je novac jako bitan i nije isto da li ce kostati 5000 eura, 7000 ili 10000 !? Ja sam laik za sve to..imam jaku volju da se to uradi, ali neznam sta sve moze da me ceka na tom putu, pa zato pitam koliko novca da se spremi otprilike da bi se to odradilo, gruba procena moze 1000 eura gore-dole!

Pozz

Sat, 16/02/2013 - 17:23
ss
Rott
Rott's picture
Registrovan dana: 17/11/2012
grubbshadow wrote:
.Takodje je potrebno uraditi vertikalne serklaze ili stubove sa strane ili neku varijantu fert tavanice i sl.

Uz sve ovo što je Zvukoljub rekao, samo da dodam da je nemoguće uraditi vertikalne serklaže na većm postojećem objektu sa horizontalnim serklažima a da oni služe nečemu tj. da imaju neku statičku funkciju.

Sat, 16/02/2013 - 17:22
Bez uvida u konkretan slučaj
zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Bez uvida u konkretan slučaj niko ti ne može dati procenu, koja će iole biti ozbiljna.To je ko kad bih postavio sad pitanje koliko će me koštai farbanje auta.Pri tome ne kažem ni koji je auto,ni koliko star, ni da li treba krpiti limariju, ni da li ima za taj auto delova, ni kakvu farbu treba upotrebiti itd. itd. niz bitnih detalja nema a baba Vanga je umrla davno, samo je ona bila vidovita.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..