Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Pregradni zidovi

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

Pitanje moze u "Sistemi suve gradnje", a opet moze i u "Zidarske radove", ali na kraju je zavrsila ovde.

Naime, u pitanju je stane gde su bukvalno svi pregradni zidovi uradjeni od gips karton ploca. U pitanju je novogradnja, izvodjac radova je bio Gemax (konkretno naselje Reva u Krnjaci). Pa racunam , ili se bar nadam da je to odradjeno kako treba (folija, vuna i td), jer je ipak ozbiljan investitor i izvodjac u pitanju.
E sada, malo sam skeptik po pitanju tih pregradnih zidova, pa posto se stan generalno sredjuje, bavim se mislju da umesto tih pregradnih ozidam pregradne zidove od Siporexa. Kud sve, onda se i to odradi i ne razmisljam. Opet sa druge strane, zasto bacati novac za nesto sto vec postoji. Pogotovo sto se ne bi menjale dimenzije prostorija, vec umesto zida od gips karton ploca se na istom mestu ozida od Ytonga. Naravno, neki zidovi bi morali ostati od gops karton ploca, jer ne bi bas da lupam plocice u kupatilu gde su 3 zida od gips karton ploca.
Kakvo je vase misljenje po tom pitanju? Da li dirati nesto, ili jednostavno ostaviti kako je i nastaviti sa daljim radovima (podovi, kupatilo, moleraj....)

Rott
Rott's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2012
Poruke:

Navedi mi jedan racionalan razlog zašto bi rušio postojeće pregrane zidove i davao pare na siporeks, zidanje, malterisanje, nove instalacije, gletovanje i krečenje.

AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

Nemam ni jedan Sad