Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Renoviranje kuće - šljaka blokovi

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
milek
milek's picture
Offline
Registrovan dana: 20/08/2014
Poruke:

Pozdrav svima,

Obzirom da mi finansijska situacija nije baš sjajna (radim samo ja, supruga ne, dvoje male dece), a do sada smo stanovali kao podstanari, razmišljam o adaptaciji relativno stare porodične kuće (građena krajem 60-tih). Kuća ima prizemlje i sprat, oba od po oko 70 m². U prizemlju zivi moja majka, a sprat bih renovirao za svoju porodicu. Da napomenem da je kuća podeljena na dva identična dela, u drugoj (desnoj) polovini živi neka rodbina. E sad problem koji mene muči je sledeći: kuća je građena od šljaka blokova za koje sam čuo da su totalno nezdravi za život. Moj otac tvrdi da to nisu oni blokovi koji su skroz napravljeni od šljake, već je to betonski blok sa, nama nepoznatim, procentom šljake. Ja jesam tu proveo svoje detinjstvo, ali me sada brine odrastanje moje dece tu. Situacija bi bila drugačija da nema druge polovine kuće, kada bi se ja odlučio na totalno rušenje i gradnju iznova, pa kad se završi.

Moje pitanje je: Šta mi je činiti? Upustiti se u renoviranje ili opet u podstanare? Još par napomena, u drugoj polovini kuće, slučajno ili ne, jedna baba je pre 7-8 godina imala kancer dojke (živa je i zdrava sada), a njen zet, koji je tu takođe živeo, preminuo je skoro od raka prostate (u 63 godini). Doduše, to je jedna od retkih kuća koje su još uvek pokrivene salonitom (azbest). Krov nije teško zamenti, obe strane su zainteresovane.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Napisacu ti samo jedno ... u fabrici azbesta u Prokuplju nikad nijedanradnik nije oboleo od raka... A sto se kancerogenih materijala tice toga imamo u izobilju , jer nam je onomad '' milosrdni'' isporucio cca 50 tona uranijuma.... Renoviraj tu kucu i zivi ....