Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Veliki stakleni panel

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
dgajic
dgajic's picture
Offline
Registrovan dana: 29/05/2011
Poruke:

Pozdrav,

Po projektu u dnevnoj sobi ka terasi imam predvidjen veliki stakleni panel ukupne sirine 5.27m, gde treba da idu klizna balkonska vrata i veliki fiksni stakleni panel, sve je visine 2.3 metra. Razmatrao sam nekoliko varijanti, trenutno je ideja da klizna vrata budu 2m (1+1m), izmedju da stavim stub recimo 25 cm i fiskni stakleni panel sirine 3m (bez poprecnih elemenata da ne kvarim pogled). Upitanju je kuca, prizemlje.

Firma koja mi radi stolariju me savetuje da to ne radim, izmedju ostalog zbog ukupne tezine stakla i nekih drugih stvari koje su posledica izabranog sistema, PVC, rehau synego profil i 3 slojna stakla. Ono sto preporucuju je da se sve izdeli na 4 dela iste sirine, moze stub 25 cm u sredini, klizna vrata + 2 fiksna panela, svaki sirine oko 1.25m. Razumem razloge, dosta su profesionalni tako da im verujem ali ipak zelim da ispitam mogucnost panela sirine 3m.

Ono sto sam razumeo je da se za te sirine koristi drugi sistem ugradnje, staklo se ugradjuje spolja (treba i neki vakum kran posto je masa preko 200kg). Takodje, staklo ne moze da bude troslojno, nego 2 x 6mm bez niskoemisionog premaza tako da ce izolacione karakteristike biti losije, itd, itd...

Uglavnom, sve mi deluje da je to sto zelim komplikovano ali bih zeleo da cujem jos necije misljenje.

Hvala!

P.S

Bio bih zahvalan za preporuku (Novi Sad) firme koja ima iskustva sa navedenim.

datas
datas's picture
Offline
Registrovan dana: 08/05/2010
Poruke:

Možda je firma koja ti je dala ponudu u pravu. Treba uzeti u obzir da su ti oni možda rekli ograničenja i pravilan način izvedbe za ono što oni mogu da odrade. Oni koriste određene alate i profile i ne preporučuju ti neko drugo rešenje koje oni ne mogu izvesti.
Ja bih se dobro raspitao pre nego što bih poslušao njihov savet.
Tehnička podrška REHAU:
https://www.rehau.com/rs-sr/gradjevinarstvo/servisi/tehnicka-podrska
Pozvao bih proizvođača staklenih panela i tražio informaciju o panelima i dimenzijama.
Jedan od njih
www.savabien.rs
Takođe kontaktiraj i neku od firmi koja radi ostakljene fasade ili strukturalne fasade.
Jedan od proizvođača Al profila za fasadne sisteme:
http://www.tehnomarket.com/
Ti znaš kako hoćeš da odradiš, samo je pitanje kako i koliko će to koštati. Takođe je pitanje da li se to može izvesti sa PVC profilima ili moraju AL, da li su to obični profili za stolariju ili moraju fasadni.
Ja sam tražio nešto slično, a dobio sam ponudu gde su mi nudili konstrukciju koja nije ni na šta ličila. Umesto da imam vidljivi deo profila između staklenih segmenata širine 5-6 cm, to je bilo 15-20. Pa makar bilo i drvo, bilo ga je previše.
Nisam još ništa odradio, ali sam došao do rešenja u kome ću da koristim deo repromaterijala od ostakljenih fasada i drvenih lameliranih profila.
Nemoj se ograničavati na gradsko područje gde živiš, nije to neki sitan posao.
Ne mora ti jedna firma odraditi sve.