Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Baraka - pitanje

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
theprasnjavi
theprasnjavi's picture
Offline
Registrovan dana: 24/06/2013
Poruke:

Pozdrav svima,

evo da predstavim moj problem. Nisam nesto vest u majstorisanju ali imam veliku zelju da ucim. Elem, gradim baraku koja bi trebala da bude maltene kao kuca. Imace konstrukciju od greda 10x10, okolo ce da ide stanfla (kao distancer) a preko nje cu vertikalno da kucam dasku colaru (colovacu). Planiram okolo da stavim stiropor i da uradim demit fasadu. Stiropor bi za dasku lepio pur penom za to, jer mi komsija koji je isuksan majstor rece da NE koristim lepak za stiropor jer kaze da kad se lepak stavlja na dasku da leti od vrucina hoce stiropor da padne sa daske (pa da zezne demit fasadu).

Moje pitanje glasi: Kako ide redosled? Daska, pa da kazemo pur pena (ili lepak za stiropor), pa stiropor, pa mrezica I STA ONDA?

Jer ide lepak za stiropor ili ,neko kaze, fasadni malter? A jer preko toga onda ide fasadna boja?

Molim za pomoc, svaki savet je dobro dosao. Hvala unapred.

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

iskucaj i neku metalnu mrežu kao za sito-golubarnik na te daske da lepak ima za šta da veže, mada ti je to sve kilava rabota od starta. Jesi li razmišljao o sendvič panelima za hale i montažne objekte, oni su od tankog al. ili pocinkovanog lima sa pu izolacijom (slično stiroduru) između, ili napravi neku brvnaru ako imaš građe puno, samo u svakom slučaju dobro zaštiti to drvo pre nego ga prekriješ.