Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

fasadna boja

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Djordje993
Djordje993's picture
Offline
Registrovan dana: 13/05/2016
Poruke:

Pozz

Koliko lose bi bilo kada bi sada uradio termoizolaciju kuce, ali bez zavrsne boje... boju da ostavim za sledecu godinu??

Astrea
Astrea's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Preneću sopstveno iskustvo - Usled lošeg vremena morao sam da ostavim za kasnije, planirano je bilo za proleće a ispalo je da se čekalo skoro punu godinu dana. Onda kada su se sklopile kockice prvo je pregledano stanje nanetog lepka i rešeno je da se na jednoj strani, naravno posle čišćenja od prašine i paučine, nanese još jedan sloj lepka a ostale su samo očišćene. Kada se i taj novi lepak u potpunosti osušio (posle nekih 8-10 dana) nanet je osnovni premaz i onda je postavljen fasadni malter.
Naglašavam da je pregled stanja lepka posebno pažljivo izvršen i da su tražene i najmanje pukotine kako bi se blagovremeno one sanirale jer kasnije, kada se nanese fasdadni malter, to već ne bi išlo lako.
Iako se možda neće mnogi profesionalci da slože s mojim stavom, smatram da naneti lepak sa armirnom mrežicom epak ipak treba da odleži neko vreme a to je po meni znatno duže od propisanih sedam dana za jedan sloj. Još je gore onaklo kako sam uglavnom viđao - izlepe se izolacione table, nanese se mrežica i oba sloja lepka i odmah, bez ikakvog čekanja. stavlja fasadni malter. Za objekte tipa kuća ceo posao gotov u max. 3-4 dana. Mislim da to nikako nije dobro.
Konkretan odgovor na pitanje je da smatram da je apsolutno moguće jedne godine raditi izolaciju, mrežicu i lepak a sledeće završni sloj. Samo ne bih savetovao da se sada, po vrućini, radi bilo šta.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

Djordje993
Djordje993's picture
Offline
Registrovan dana: 13/05/2016
Poruke:

Zasto je odluceno da se predje jos jednom lepkom ta jedna strana? Zboog mrazeva koji su ostetili lepak?
Pa da, ja sam mislio kada zahladi malo to da uradim a vec u prolece i boju... moram jos da se raspitam
ako neko jos ima iskustva, molim da podeli

Astrea
Astrea's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Pitate i odmah sami dajete odgovor koji nije tačan. Sloj lepka koji je pravilno osušen je apsolutno otporan na mraz. Da nije tako ne bi se nijedna tankoslojna fasada održala. Razlog zašto sam odlučio da se uradi još jedan kompletan sloj tj. Lepak-mrežica-lepak i još jedan lepak, znači ukupno 4 sloja je jer je došlo do prekomponavanja dvorišta tako da je ta strana kuće postala izložena mehaničkim oštećenjima.
Samo ne treba postaviti ploče i tako ih ostaviti ...

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

kod mene stojalo tri godine pre dekorativnog maltera
sam lepio i gletovao novembra meseca sa ceresitom radio pa finansije stopirale
posle tri godine odradjen dekorativni malter zasad sve stoji ok

Djordje993
Djordje993's picture
Offline
Registrovan dana: 13/05/2016
Poruke:

U redu, onda da ne brinem. Hvala