Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Gipsane ploce i kondenzacija

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
psychoanima
psychoanima's picture
Offline
Registrovan dana: 26/01/2019
Poruke:

Pozdrav svima.

Zivim u suterenu (ukopan do kuka) i nedovno su postavljene gipsane ploce. Kako je naislo lepo vreme primetio sam da su odeca i posteljine pocele blago da se znoje i to ne na pojedinim mestima nego u celom stanu. Stare drvene prozore sam zamenio PVC (normalna velicina) i kako jos nisam ugradio komarnike otvaram ih samo na kip, ali nedovoljno da izjednacim temperaturu tako da je unutra za koji stepen hladnije nego napolju (stan/prozori su orijentisani juzno).

Na gornjim uglovima gipsa, gde se dva zida i plafon spajaju primetio sam blago krunjenje u samom spicu - ne razumem se u gips pa ne znam da li je od "sleganja" ili nesto deseto. Gipsani zidovi na dodir nisu mokri, ali jesu hladni. U jednom sobicku koji je najblizi osuncanom zidu i koji se najmanje vetri primetio sam stvaranje crne plesni na vrhu cokli od brodskog poda - na gipsanom zidu nista , sve je cisto, niti na samom brodskom podu, samo na vrhu cokli, iza kreveta i komp stocica. Ako bih pustio kalorifer svega 5 minuta soba bi se toliko ugrejala da bi se pogusio od suvog vazduha. Pritom vrata kad se zatvore tacno se oseti vakum koji nastaje istiskivanjem vazduha .

Stan inace ima odradjeno unutrasnju horizontalnu i vertikalnu hidroizolaciju (kondor pod, sika107 zid, Spojevi odradjeni nekom gumiranom trakom ne razumem se pa jos jedan sloj sike preko toga) Spolja je stara fasada koja se raspada (zgrada iz 1940.) - dakle, nema nikakvu termoizolaciju

Sta po vasem misljenju treba uraditi da sprecim kondenzaciju/znojenje stvari koja se pojavljuje unutra sada od kako dolazi toplije vreme?

Unapred zahvalan