Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hidroizolacija podruma

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Marconi Terapista
Marconi Terapista's picture
Offline
Registrovan dana: 24/07/2011
Poruke:

Pozdrav svima, evo pisem prvi put iako vec dosta dugo pratim ovaj forum, sjajni ste svi.

Evo par slika podruma. Na slikama se vidi prodor vode kroz zidove podruma (mislim da slike govore za sebe). Strana podruma kroz koji prodire voda je okrenuta ka komsiji. Drugim recima voda prodire iz komsijskog dvorista. Kuca je gradjena 1945. , a mozda i ranije, tako da su temelji zidani ciglom. Voda prodire izmedju cigli i sliva se niz zid podruma. Zeleo bih da to saniram.

Pretpostavljam da je najbolji nacin da se to uradi, da se pored zida, u komsijkom dvoristu, iskopa kanal i onda celom duzinom uradi vertikalna hidroizolacija, sa sve cepicastom folijom i drenaznim slojem na dnu kanala. Duzina tog zida je oko 10m, dubina 2-2.5m. Da li imate mozda neku drugu ideju? Ne bih zeleo da narusavam izgled podruma sa unutrasnje strane, tako da ne zelim da iznutra stavljam hidroizolaciju ( verovatno ne bi ni bilo moguce). Da li znate neku firmu u Zrenjaninu i okolini koja se bavi takvim poslovima i kolika bi okvirno bila cena?

U tu kucu tek treba da se uselim, a ovo bi trebalo da bude jedan od prvih radova.

Hvala u napred.

  • Sa_ulaza.jpg
  • Lukovi.jpg
  • Prodor_vode.jpg
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Resenje sa vertikalnom izolacijom je jedino pravo resenje , ali samo u kombinaciji sa horizontalnom izolacijom , jer jedno bez drugog ne ide , a cena je vrlo rastegljiv pojam , u svakom slucaju kvakitetno i jeftino kao resenje ne postoji , i da ne zaboravim mora se ceo objekat sanirati .

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

uvek je najbolje resiti problem sa spoljne strane ako je to moguce naravno,i kao sto kaze tenzor mora da ide u kombinaciji vertikalna i horizontalna hidroizolacija,jer svako parcijalno resenje je samo bacanje para,jer voda uvek nadje svoj put...najbolje sanirati sve komplet i ne razmisljati o tome vise