Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

hidroizolacija ravne terase

10 poruka / 0 new
Poslednja poruka
marjana-5
marjana-5's picture
Offline
Registrovan dana: 19/11/2012
Poruke:

Hidroizolacija ravne terase interesuje me. Kondor da li je pravo resenje? Sistem postavljanja kondora?Podloga je betonska ploca.

dramin
dramin's picture
Offline
Registrovan dana: 11/05/2012
Poruke:

Može da se radi klasičnim izolacijama - kondorom, ter papirom, poliazbitolom, bitumenom, bitulitom - ili modernijim hidroizolacionim elastičnim premazima - to su uglavnom prahovi i tečnosti koje se umešavaju i dobijaju paste (ili se koriste već gotove paste) i ugrađuju se premazivanjem običnom četkom ili valjkom, eventualno se utiskuje mrežica između slojeva ili trevira platno i dobijaju se veoma dugotrajne elastične zaštite. Ima dosta toga već na forumu, pa možeš da surfneš i naći ćeš sve što te interesuje.

Mi držimo vodu i kad majstori odu ...

limitgradnja
limitgradnja's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2012
Poruke:

E ovako,na ravnoj terasi gde je betonska ploča urađena je izolacija ovim redom:Bitulit,kondor koji je lepljen brenerom za bitulit pa onda košuljica i na to hidroizolacija sa isomat akvamatik kao privremeno rešenje do proleća,interesuje me da li je moguće da procuri kroz sve ove izolacije?Iako je odrađeno etapno u više dana znači kad se svaki sloj dobro osušio i odrađeno profi.

dramin
dramin's picture
Offline
Registrovan dana: 11/05/2012
Poruke:

Ako je sve propisno urađeno neće procuriti, pod uslovom da je taj isomatov materijal elastična varijanta (ima više aquamata).
Ako završni premaz izolacije nije zaštićen onda mora da se pazi da se ne izgrebe ili mehanički ošteti (nema vučenja stolica, stolova, nema čišćenja snega lopatom i sl.)

Mi držimo vodu i kad majstori odu ...

limitgradnja
limitgradnja's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2012
Poruke:

'Sve je urađeno po propisu,ali je akvamatik ona obična varijanta nije elastičan ali se po toj terasi nehoda niti neko može da se popne bez merdevina,akvamat je urađen u dva premaza a izgleda da idalje curi i to u ogromnoj količini jer su zidovi u roku od 48 sati natopljeni od plafona do poda,a pored terase je krov pod malim nagibom jako loš a pokriven nekim nefalcovanim crepom.Dali je moguće da tolika voda procuri kroz svu tu izolaciju,treba ogromna količina vode da toliko natopi zid iako se sneg uopšte netopi na-8,pitanje je da li je problem u terasi ili nečemu drigom?poz i hvala

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Основни посао код било ког проблема је утврдити узроке ...
Иначе је врло дискутабилно када је неки посао урађен по пропису или није , често сам виђао хидроизолације које су урађене врхунски , али је вода и даље продирала .
Разлога за то може да буде много , најчешће се ради о томе да или није био продор воде на том месту , или цу рецимо изолатери превидели да сама плоча има толико велику дилетацију да кида слојеве и спојеве/ кондора кондора ..
Други велики проблем су минимални продори воде , а затим смрзавање те воде , јер лед кида и армиран бетон ...

limitgradnja
limitgradnja's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2012
Poruke:

Terasa je 3x2,5 koja leži na nosećim zidovima diletacije nema inače bi se videli na unutrašnjim zidovima,pucanje zidova,neko malo prodiranje vode bi se videlo na plafonu u vidu fleke ili čak kapljanje vode ali iz plafona a u ovom slučaju voda je potpuno natopila zidove od plafona do poda,kako je moguće da tako brzo natopi zidove iako se sneg netopi i da li je uopšte moguće da je terasa uzrok tolike vode?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Нажалост нисам видовит , па да могу на даљину да видим узроке ...

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

da li an toj ploci imaju limene okapnice koje su postavljene na ivice?
bilo bi najbolje slikati da se vidi o cemu se radi

  • izolater.png
Beshla
Beshla's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2009
Poruke:

Trevira platno nisam našao ni u jednom stovarištu građ. materijala, ali ima u prodavnicama tekstila. Da li je to to?