Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

hidroizolacija / waterproofing

8 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Stanly
Stanly's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2017
Poruke:

Pozdrav,

Kratko licno pitanje glede vikendice na moru pa ako mozete da me ukratko posavjetujete bilo bi super. Zelio bih da uradim kvalitetnu hidroizolaciju/waterproofing preko stare betonske ploce (50m2). Nakom tog je plan da cementnom masom instaliram podne kamene ploce i koristim povrsinu kao terasu. Predlazete li neki bitumenski premaz, epdm membrane, pvc folije ili nesto drugo? Mozte li da mi preporucite neki kvalitetan material za moj slucaj preko kojeg mogu da se instaliraju kamene ploce?

Hvala mnogo,

Stanly

  • ugradnja-kamena.jpg
  • img_7313_small.jpg
zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ево испод вашег питања се налази реклама фирме која има одлична решења за реализацију ваше жеље. Погледајте њихову понуду.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Stanly
Stanly's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2017
Poruke:

nije svakom reklama ista, meni I vama se razlikuju na osnovu naseg individualnog surfanja...meni je bilo nesto olimpijsko

Stanly
Stanly's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2017
Poruke:

pojavila se i ta, hvala...

som16
som16's picture
Offline
Registrovan dana: 20/02/2015
Poruke:

Stanly,
tvoje pitanje se nanosi na ................, koji del zerase? Spodnja ili zgornja?
Alo je zgornja: kako se bo izradila ograja? Imaš vertikalne palice . Na sredini se plošča malo usjela = rupa. Ako je stala onda nema problema, ali ako ide još dole, puknuče gornji deo tlaka. Kako je na predjelu gdje se spajaju zidovi : betonski zid i AB zid?? Jeli tu plošča dilatirana ili je izrađena u jednom kosu?
Najprije je potrebno dobro očisitit stari beton/betonsku ploču. Tu dalje imaš variantu da uradiš i estrih ili samo hidroizulacijo i nanju kamen. Kako češ riješiti odvodnajvanje terase na krajevima, da se ne izpodlijeva voda izpod kamena? Kako izraditi pad i na koju stranu?
Estrih je dodatna obtežba na tvoju ploču????
Imaš nekoliko ponudnika, koji imaju dvokomponentnu hidroizolacionu masu. Nanosiš dva ili tri sloje; uradnja po navodilu proizvodioca; onda ugradiš kamen. Moj predlog , je da se ugradi na cementnu maltu i istovremeno zapuca. U to maltu smo dodali i emulziju ( elastosil 34) za bolja vezanje. Kamen se je odmah čistio!!
Na sliki imaš potpuno bijeli kamen; mi smo ugrađivali Pohorski škrilj ili Porfido. Na sličan način smo ugradili i Benkovački kamen.

LP 

Stanly
Stanly's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2017
Poruke:

hvala na odgovoru, radi se o gornjoj ploci....u korektnom je stanju za godine, ima nagib koji jos treba poboljsat prema catrnji koja sakuplja kisnicu, ima samo jedan mali dio ulegnut i koji je stao davno i koji cemo nivelisat sa estrihom...a poslje slijedi 1 prajmer pa 2 sloja dvokomponentnog polycoat elastic premaza ili slicno, pa cementna malta sa normalnim kamenim plocama (nista posebno, slika je bila samo primjer neki sa neta)), a jednog dana/godine mozda i sprat dignut...jedino sto nisam razumio je "Moj predlog , je da se ugradi na cementnu maltu i istovremeno zapuca. U to maltu smo dodali i emulziju ( elastosil 34) za bolja vezanje. Kamen se je odmah čistio!!" Sta znaci zapucati? I zasto ste cistii kamen poslje? , jel zbog toga sto ste cementnu maltu u funkciji ljepila i kao masu za fuge? mozete li to malo detaljnije objasnit kao i elastosil 34 emulziju tj koji omjer se stavlja u maltu...hvala,st

  • image_krov.png
Stanly
Stanly's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2017
Poruke:

ovaj odgovor sam dobio na email, zvuci ok kao opcija,

Poštovani,

Na očišćenu i pripremljenu betonsku površinu možemo uraditi hidroizolacioni premaz sa materijalom Izolit POLYCOAT ELASTIC.
Ugradnja elastične dvokomponentne hidroizolacije po sledećem sistemu: Ugradnja prajmera Izolit PRAJMER GP radi osiguranja bolje prionljivosti izolacije za podlogu. Ugradnja elastičnog hidroizolacionog premaza Izolit POLYCOAT ELASTIC u dva sloja. Prvi sloj se ugrađuje 30-60 minuta nakon ugrađenog prajmera. Masa za ugradnju se priprema umešavanjem praškaste i tečne komponente u težinskom odnosu 1.5:1, električnim mešačem. Nanošenje izolacije se radi četkom, uz po potrebi postavljanje hidroizolacione mrežice u svež prvi premaz. Nakon jednog dana, nanosi se drugi sloja hidroizolacije, ali pre ugradnje drugog sloja hidroizolacije, spojeve poda i zida osigurati samolepljivom elastičnom gumiranom trakom Izolit FLEXBAND. Sve spojeve sa slivnicima i drugim prodorima obezbediti trajnoelastičnim poliuretanskim kitom.

Potrošnje materijala :

Izolit PRAJMER GP ..................... 0,20 kg/m2
Izolit POLYCOAT ELASTIC ........... 3,20 kg/m2
Izolit FLEXBAND ......................... 1,00 m po dužini spoja

Cene materijala :

Izolit PRAJMER GP ......................... 2,29 eur/kg
Izolit POLYCOAT ELASTIC ............... 2,14 eur/kg
Izolit FLEXBAND .............................. 1,80 eur/m1

Cena hidroizolacionog sistema PRAJMER GP + POLYCOAT ELASTIC ......... ~ 7,30 eur/m2

tehnički list :
http://www.dramin.eu/cms/pdf/uputstva/izolit_polycoat_elastic.pdf

Tijave
Tijave's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2017
Poruke:

Počeli smo da renoviramo kućicu koja se do sada koristila kao letnja kujna, au buduće će biti stambeni prostor.
prvo želim da se zahvalim svima koji učestvuju u ovom forumu jer sam za svaki od planiranih radova detaljno se informisala unapred (dva totalna amatera su udružila snage pa ćemo videti dokle ćemo stići Smile )
promenili smo stolariju, u delu gde nije imala ploča uradili spušteni plafon sa izolacijom od min. vune, uradili hidroizolaciju sobe i ravnjajući sloj....
Prvobitno smo planirali da nam u kuhinji ostane brodski pod, ali kako je na jednom delu propao odlučimo se da ga uklonimo. Budući da je visina plafona kritična iz prostorije smo izneli 10 kolica šodera kako bi spustili nivo. Plan je da betoniramo pa preko toga laminat.

Ako neko može da mi pomogne, odgovorom na sledeća pitanja bila bi veoma zahvalna:

1) Betoniranje planiramo sada. Rečeno nam je da u beton (1:3) treba dodati aditiv protiv smrzavanja. To ćemo dodati. Kupili smo armaturnu mrežu 6mm. Pitanje je : Koliko treba da se suši beton pre postavljanja hidroizolacije uzimajući u obzir da je decembar. Prostoriju možemo da zagrejemo peći na drva.
Neko nam reče da u krug po unutrašnjim zidovima postavimo stiropor, valjda da se ne dodiruju beton i zidovi?

2) Postoji li neka hidroizolacija preko koje ne mora da se radi ravnjajući sloj, nego odmah filc i laminat.

Unapred hvala na odgovoru. Znači nam svaka informacija.