Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hladnjaca

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Mikomi
Mikomi's picture
Offline
Registrovan dana: 27/04/2012
Poruke:

Pozdrav svima, treba mi pomoc.

Pravim u hladnjacu u sklopu jedne zgradice koja ima dve furune i susar. Dimenzije hladnjace su 7 x 3m . Zgrada je ozidana od termobloka (oko furune i susare(zidovi)) i betona (plafon).

U delu gde pravim hladnjacu/zamrzivac treba postaviti izolacija pa me zanima koja vrsta izolacije je potrebno za oblaganje zidova i plafon i kako izolovati betonski pod?

Unapred hvala za odgovore

Mikomi
Mikomi's picture
Offline
Registrovan dana: 27/04/2012
Poruke:

Izvinjava se za greske sad sam primetio

cool men .
cool men .'s picture
Offline
Registrovan dana: 24/10/2011
Poruke:

Debljina izolacije zavisi od temperature koju projektujes.Podovi se izoluju obavezno jer su veliki gubici bas kroz pod.Debljina za "plusne " rezime je 8 cm tezeg stiropora ili 5 cm stirodura .potrebno je uraditi parne barijere na podlogu i na izolaciju komore.U standardima je ,ostaviti otvor za promenu vazduha (difuzor).Na izolaciju se lepi rabic slicno kao sto se radi demit fasada.
Moj savet za sve kome se motaju ideje o izgradnji komore je da je izrade od izolacionih panela potrebne debljine.Kada postavite panelni zid on je time i zavrsen ne treba lepak ,plocice lako je za odrzavanje.Takvu komoru (magacin )mozes kada se prevazice njena dimenzija ,rasklopiti i preneti dalje ili ako ne treba ,prodati.
pozzz