Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

ispuna uglova hidroizolacijom pri temelju zida,kako

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
m.nik
m.nik's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2010
Poruke:

imao sam parket lajsne koje idu u uglovima zida.al su mi se činile lošim ,jedno 20-30g,a i postavljane su na tapete,a kad su tapete skidane lajsne nisu zamenjene pa sam imao utisak kao da lajsne propadaju zbog ostataka tapeta.al ja kad poceh da skidam lajsne poce malter da se runi i otpada.ja sam ususuvačem i šrafcigerom cacakao kolko je malter dozvoljavaoi sad je tu ostala rupa koja je imala neki čudni prekid u kondor papairu ili čime je već radjena hidroiz u to vreme.šta mi predlažete,čime da ispunim,da bi malo povezao izolacije.to se ne u celoj kući nego recimo na metar duzine u jednoj sobi pa u drugoj recimo 1-1,5m?!
mozda neki bituliti ako imaju u manjim pakovanjima ...nema neke vlage,al se malter runio

  • 2011-09-01_21-34-10_00712.jpg
  • slika0943.jpg
  • slika0944.jpg
  • slika0945.jpg
  • slika0946.jpg
  • slika0948.jpg
  • slika0949.jpg
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Imas ti malo veci problem od toga kako ga ti nazivas " krunjenje maltera "

Problem je sledeci , imas takozvani most preko horizontalne izolacije , drugo je sto ti podovi nisu dobro nivelisani pa ti je parket u zoni ispod hidroizolacije . Lajsne su ti propale od kapilarne vlage , a verovatno imas i dosta trulog parketa , ali ga ne vidis .
Postupak sanacije tvog problema je i vrlo jednostavan ako poznajes tu materiju , ali je i vrlo komplikovan ako si ajd da kazem laik .

Usput bitumenske proizvode bi najbolje bilo da zaboravis .

m.nik
m.nik's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2010
Poruke:

sve je suvo,svuda i oduvek.nema trulog parketa,lajsne su malo žižljive,i to na ovim delovima,a sve se to dešava,na dva mesta po 70tak cm.svuda sam kuckao zidove i samo tuda je malter mogao da se runi,pa sam ga izčačakao.hihihi studiram gradjevinu i bavim se majstorlukom al ne znam naravno toliko.a izolacija svuda postoji,ja sam bas sumnjao dal postoji i ima je samo nije u nivou,što videsmo Smile ako ti je u mslima neko injektiranje,nema šanse.ja hilti nemam a mislim da nije problme toliki za majstore.zato sam mislio da to nečim ispunim,pa mi bese logicno neka masa koja bi povezala denivelisane kondore.kazem u celoj kuci nije tako,eto na dva mesta...

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Koliko sam mogao da vidim na slici to nije kondor nego običan ter papair, a to nije izolacija.To je samo imitacija izolacije ili što bi Tenzor reko izolacija savesti.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Injektiranje , reversne osmoze i slicni postupci spadaju u domen radova sa " TV teleshopa " . Na 5 -toj slici po redu imas tipican primer "zone evaporacije " koja uvek prati fenomen kapilarne vlage . E sad postupak za sanaciju takvog problema se svodi uglavnom na obijanje zidova , premazivanje zida ispod i iznad hidroizolacionog sloja nekim sredstvom na za hidroizolaciju na bazi cementa , a zatim malterisanjem aditivranim malterima .

m.nik
m.nik's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2010
Poruke:

rekoh ja gore "kondor ili sta se stavljalo u to vreme".tj verovatno je ter papir
da li to znaci da jos malo cperknem,posto sam na pojedinim mestima dosao do temlja.i da jos malo obijem malter do visine jedne-dve cigle i da iznad i ispod ter-papira nabacim neki hidroizolacioni cement?!

edit,prošetah malo,kazu u prodavnicama,kema hidrostop,isomat aquamat

  • 2011-09-01_21-34-10_00712222.jpg