Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija cokle

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Deki55
Deki55's picture
Offline
Registrovan dana: 21/11/2015
Poruke:

Pozdrav!
Molim za savet. Prošle godine smo se uselili u kuću koji smo kupili 2012 god. Fasada kuće već je bio izoliran sa 5cm stiroporom plus radi se o sendvič zidu (4cm stiropor). Ne znam zašto su se odlučili za sendvič plus fasadnu izolaciju niti se razumem u ove stvari. Izolacija kuće je odlična međutim u jednoj sobi gde ne prolazi cev radijatora imamo problem. Radi se o spoljašnjem zidu, gde se unutra na laminat podu i zidu do 15 cm pojavljuje kondenzacija i buđ. Želim da napomenem da nam je regal kod tog zida, međutim isti smo pomerili bar 15 cm od zida, ali još se uvek javlja ta kondenzacija. Vlažnost vazduha u sobi je između 55-60% a temperature je oko 21 stepeni, i svaki dan provetravamo dva puta po 5 minuta.
Po meni, mada nisam siguran, problem je to što cokla nije izolovana, već je na betonski temelj bivši vlasnik nalepio lomljeni kamen od 2 ili 3 cm bez ikakve izolacije.
Ukoliko je ovo problem, moje pitanje je da li da sledeće godine skidamo lomljeni kamen sa cokle i tako da postavimo stirodur kao termoizolaciju ili da izravnimo postojeći (cementnim malterom ) i da na to da se postavi stirodur?

Hvala vam unapred!

izotop
izotop's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2010
Poruke:

Ako hoćeš da uradiš posao kako valja, treba da skineš lomljeni kamen, uradiš hodroizolaciju cokle i zatim je termoizoluješ stirodurom.

Za improvizacije...nema garancije !!!