Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija zastakljene terase

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
deka75
deka75's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2012
Poruke:

Želeo bih da zastaklim terasu(5—komorni pvc,dvoslojna nisko emisiona stakla sa argonom ), da je pretvorim u prostor za življenje.Živim na sedmom spratu ,ispod i iznad mene nisu zastakljene terase.Da li je moguće uraditi kvalitetnu hidro izolaciju tavanice balkona s obzirom da nemam pristup gornjoj strani gde inače živi komšija.Na tu površinu,tj na komšijinu terasu pada kiša i sneg.Šta se može učiniti na hidro i termo izolaciji sa moje (donje)strane? Da li je moguće postavljanje izolacije posle ugradnje pvc—a?

MrMirko
MrMirko's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2010
Poruke:

Teško da ćete spasiti bilo kakva hidro izolacija takvog plafona, ako krene da cedi sa sprata, vlaga će se pojaviti na zidovima. Bitnijie je da u dogovoru sa komšijom obezbediš da njegova terasa ima dobru zaptivenost i ispravnost odvodnog kanala. Dogovorite se da mu odradiš nove fuge i da isilikoniraš gde treba, pa onda na miru postavi svoj PVC i uzivaj u svojih par dodatnih kvadrata. Sto se tiče termo-izolacije, možeš koristiti stiropor, stirodur ili kamenu vunu sa posebnom pažnjom na kontaktu između PVC profila i konstrukcije. Za pravilnu termoizolaciju balkona potrebno je izolovati zidove, pod i plafon. Jedino sta je problem kod unutrašnje termoizolacije je moguća pojava kondenza na PVC profilu.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Са доње стране се тешко може урадити квалитетна хидроизолација. Боље се договорити са комшијом да се среди хидроизолација како треба.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

deka75
deka75's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2012
Poruke:

hvala na brzim odgovorima!

znaci od unutrasnje hidro izolacije,vise stete nego koristi.u principu ovih godina nisam primetio da odozgo nesto curi,osim pre 5-6 godina kada je bilo puno snega na terasi,koji se brzo topio ,a komsija nije cistio pa proslo kod mene. pokusacu onda samo sa termo izolacijom.

izotop
izotop's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2010
Poruke:

Ako ti slučajno prokvasi u termoizolaciju,onda sebi praviš dupli posao i mnogo veće izdatke oko saniranja.Igranje na sreću može da košta duplo više.
Jeftinije je uz dogovor sa komšijom remontovati pod terase na početku.

Za improvizacije...nema garancije !!!

sorceress
sorceress's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2012
Poruke:

Zastaklila bih terasu prvenstveno da dobijem prostoriju u kojoj se zimi može pušiti bez smrzavanja a neki kasniji plan je da posluži i kao radna sobica. Da li je dovoljno zastakliti je PVC stolarijom ili mora i neka izolacija? Terasa je poluuvučena, terasa ispod nije zastakljena a komšija iznad ima nadstrešnicu kao što se vidi na slikama.

  • terasa2.jpg
  • terasa3.jpg