Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Ponovna izolacija kuce?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Vukov S.V.
Vukov S.V.'s picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2013
Poruke:

Pozdrav,
citali smo po forumu,ali nismo pronasli konkretan odgovor za nase specificno pitanje.
Naime,imamo nabijanicu pravljenu 1960, suva,bez trunke vlage,zimi topla,leti hladna,ma savrsena..e sad,vreme je da se sredi iznutra,sazuljaju sve godine krecenja,izravnaju zidovi...I naidjemo na sledece,dosao nam je moler,obio deo zida gde su bile plocice za kuhinju,I naisao na rupe od hemijske izolacije. Ukratko je rekao,da ne vredi da radimo dalje,dok ne izolujemo kucu ponovo,jer ta izolacija je nestala I ne vredi vise. Nadam se da znate na sta mislim,kao stap kroz zid ide rupa,u koju se nekad sipao prah ili nesto. Ono sto nas zanima je da li je stvarno potrebno ponovo raditi bilo kakvu izolaciju? Za sad nam je zalepio nazad tih par plocica,I cekamo da vidimo sta cemo dalje,posto neko kaze treba a neko ne.
hvala unapred

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Vrlo je čudno sve to što ste napisali.Puno kontradiktornosti i predpostavki . Prvo nijedna "hemija " ne reaguje sa zemljom ,a kažete da nema vlage . Drugo bilo kakvo bušenje u zidovima se zapunjava pa nema traga bušenju . Biće da je tu mnogo više problema od toga što ste naveli...

Vukov S.V.
Vukov S.V.'s picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2013
Poruke:

Da li bi mogli malo pojasniti sta je to sto je kontradiktorno? Ja sam samo prenela sta su nam rekli, ne razumemo se u tu tematiku. Vlage nema, svaki cosak kuce je suv kao barut ( zivela sam u vlaznim nabijanicama, znam razliku). Kucu smo kupili pre par godina, stari vlasnik nije vise medju zivima pa da mozemo da ga pitamo sta je i kako radjeno,
Busene su rupe na visini otprilike 40-50 cm, u par redova. Muz kaze da ono sto je video je da je jedna rupa bila skroz prazna,u drugoj samo pocetak a dole je bilo zapunjeno. Ne znamo sta se i kako radilo ranije, zato sam se i obratila ovde da vidimo da li neko zna. Ono sto je nas zbunilo je sledece:
1. moler (starija generacija) kaze mora izolacija cele kuce jer ovo sto je buseno ne radi radnju.
2. zidar (novija generacija) se kune samo u nove izolacije i da ove nikad nisu ni valjale
3. zidar ( starija generacija) kaze da je ovo skroz u redu u slucaju kao sto je nas, da je kuca skroz suva, kad bi se pojavila vlaga znacilo bi da mora da se radi opet.

Kome verovati?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

I opet prenosite tudja mišljenja i to uglavnom da kažem lupetanja . Ako vi tvrdite da nema vlage i da je sve suvo ko barut ,čemu onda briga oko hidroizolacije . Metoda "injektiranja " je relativno od skora u primeni i nigde se nije pokazala kao pouzdana . Već sam vam objadnio da nijedna "hemija " ne reaguje sa zemljom . Dakle prosto pitanje je ima li vaša kuća hidroizolaciju ili ne ,ako je ima onda nemate brige ,a ako je nema možete da uradite novu hidroizilaciju ili da ne radite ništa . Od toga šta je ko rekao ili izrazio svoje mišljenje niko od nas nema koristi . A ako vas stvarno zanima šta je sa objektom ,onda se mora obaviti pregled ,uz otvaranje sondi i šliceva .