Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Postavljanje novih plocica na terasi

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
timi
timi's picture
Offline
Registrovan dana: 19/07/2013
Poruke:

Zdravo svima. Imam nedoumicu oko sredjivanja terase. Problem je sto nije uradjena hidroizolacija na vreme a postavljene su behaton ploce lepljenjem cemntnim malterom (sloj oko 3-4 cm). Sada imam preporuku od majstora da preko ovih ploca razvucem lepak CM 11 pa kada se to osusi da premazem sa SIKA hidroizolacijom preko tog lepka i bar 15 cm na zid kuce. Potom da zalepim plocice sa CM 11 lepkom. Sa strane terase da ugradim lim koji bi odvodio vodu i ne bi dozvoljavao da kaplje po zidu terase. Evo i par slika kako sada izgleda.

Da li je sve ok sa ovim predlogom ili neko ima neko drugo resenje? Hvala.

  • 1.jpg
  • 2.jpg
zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

ЦМ 11 је слаб лепак за мразоотпорне плочице које морају бити на тераси. Лепак треба да буде ЦМ16. Зашто мешати производе два произвођача? Обичај је да се користе производи истог произвођача, због компатибилности. Пре "равнајућег слоја" лепка треба подлогу премзати прајмером ЦН94.Кад се осуши раванајући слој премазати целу површину са ЦЛ51 хидрпозолационим премазом и то у три руке по упутству произвођача.Ја бих тако урадио, а и радио сам недавно једну терасу на тај начин.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

timi
timi's picture
Offline
Registrovan dana: 19/07/2013
Poruke:

Хвала Вам на одговору. Вероватно је препорука мајстора заснована на чињеници да су претекла 3 џака ЦМ11 лепка. Smile
Уважавам да је боље користити производе једног произвођача. Тако ће и да буде.
Да ли можда треба да лепим траке на саставу терасе и зида куће или је довољно само да се премаже са ЦЛ51? Остаје ми и недоумица око тога да ли треба да заштитим слој хидроизолације који ће бити на делу зида, до тренутка постављања фасаде, или је то непотребно радити?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Еластична трака сигурно неће шкодити, на против то је одлично решење.Део зида који је премазан хидроизолацијом се такође облепљује соклом (плочицама) ширине најмање 8 цм, а може и више. То зависи од жеље власника терасе и његових естетских начела. Кад је естетика у питању ту нема правила и дискусије, шта је коме лепо. Битно је да добро заштити зид од воде и евентуално снега током падавина.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..