Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Savet za fasadu

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
ChedaD
ChedaD's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2011
Poruke:

Pozdrav svima, vec duze vreme vas pratim i mnoge zanimljive stvari sam video i naucio na forumu.

Naime, napravio sam vrt, koji je sa jedne strane ogradjen sa radionicom koja je izgradjena od blokova. E sada, stavio bih neku fasadu, ali me zanima koji mi je najjeftiniji nacin da to sprovedem. da li da stavljam neki najtanji stiropor pa da se radi fasada ili sta. Napominjem da mi termo izolacija uopste nije bitna, znaci cisto da ima podloga da se nanosi fasada, a da se zaobidje malterisanje. Nadam se da ste me u nekoj meri shvatili sta mi treba i da cete mi pomoci.

Bilo bi lepo ukoliko bi mogli i da mi stavite neke okvirne cene da bi znao o kakvim ciframa se radi. Kvadratura je oko 70 m2

izotop
izotop's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2010
Poruke:

Ako nećeš da radiš izolaciju ,potrebno je uraditi armirni sloj (lepak,mrežica ,glet)kao podlogu za ukrasni malter

Za improvizacije...nema garancije !!!

kordun3
kordun3's picture
Offline
Registrovan dana: 20/08/2010
Poruke:

predpostavljam da si to pitao iz razloga sto bi htjeo da dobijes ravnu fasadu bez nekog velikog umijeća,ne možeš koristiti najtanji stiropor jer se on uvija,bice problem ,posebno ako su neravnine vece.plati nekog zidara da ti omalterise zid kao podlogu za fasadu kad ti već nije bitna termoizolacija.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

ChedaD wrote:
E sada, stavio bih neku fasadu, ali me zanima koji mi je najjeftiniji nacin da to sprovedem.

Prva opaska je da jeftino ne postoji.Što kaže narod, ne platiš na mostu platićeš na ćupriji.Malterisanje je od svih zahvata ipak najjeftinije i najtrajnije rešenje.Ako pratiš redovno forum onda pogledaj savete kako se malteriše pa to možeš pokušati sam.Cement, kreč i pesak nisu neke nedostupne stavke, pa polako.Vertikale možeš izvesti sa lajsnama, koje se prodaju za tu namenu ili na stari način sa špaletnama podesiš vertikale i dovedeš ih u horizontalni niz da sve budu pod konac posle ide samo nabacivanje maltera ravnanje letvom ravnjačom, najbolje aluminijumskom i na kraju perdašenje.
Posao nije lak ali nije ni nesavladiv ako je čovek uporan.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..