Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Strunjača na parketu kao prigušivač

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
sorceress
sorceress's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2012
Poruke:

Malo blesavo ali praktično pitanje - imam parket ispod koga naravno nema nikakve zvučne izolacije, samo betonska ploča. Ako preskačem konopac na standardnoj gimnastičkoj strunjači položenoj na parket da li bi to bar malo ublažilo zvuk udara na podlogu (po komšiji iznad znam da i koraci odjekuju a kamoli skok) ili da batalim tu priču?

Druga stvar koja je donekle vezana za temu, pošto nisam dobila odgovor - šta se dešava sa vratima soba kad se u stanu naknadno postavlja plivajući pod?

Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

1. Batali priču...
2. Vrata moraju da se skraćuju. Sobna i nekako mogu al balkonska vrata gotovo nikako. Pragovi se podižu u visinskom slimlu a balkonska vrata moraju nova da se postave...

sorceress
sorceress's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2012
Poruke:

Je li komplikovano skratiti vrata? (ne bih to radila sama, naravno, pitam zbog obima posla). Ako su balkonska vrata podignuta 7-8cm od parketa, da li se i onda moraju menjati? Hvala svakako.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Врата можете скраћивати мало за 2 до 3 цм, јер летва са доње стране оквира је око 5 цм, преко тога сечете потпуно доњи део оквира врата, остаје шупљина и то ће довести до деформације крила.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..