Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Termoizolacija ukopane vikendice od kamena

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
jajajaja
jajajaja's picture
Offline
Registrovan dana: 13/06/2019
Poruke:

Dobar dan svima,

moji roditelji su kupili vikendicu od kamena na kosom terenu tako da je jedan zid kompletno u zemlji a sa druge strane zid kompletno van zemlje. Vikendica je jednospratna i trenutno nema krov. Bez krova je bila jedno 15 godina i ploca je pukla i propala. Po savetima majstora indijanca odradjena je ploca preko ove dosta debela (negde i 20cm) i kosa kako bi voda odlazila a ne stajala sa nekim SIKA aditivim da ne upija vodu. Nije odradjeno daskama sa strana salovanje vec je zidan red cigala i u to je sipan beton sa nekom armaturom, tako da ploca ni ne naleze lepo na spoljne zidove.

Kako moj otac hoce da dize sprat, a nikako da pozove nekog inzenjera, staticara ili sta vec ja pokusavam da spasem situaciju kako mogu, da se sve to ne srusi.

Da ne tupim dalje, imamo problema na tom prvom spratu jer se javlja vlaga, a ne kapilarna vec od kondenzacije. Dakle ploca se usija od sunca, onaj kameni zid takodje dok je ovaj u zemlji hladan kao led, kao i sam patos. Toplo-hladno i pravi se vlaga. Ja bih to resio tako sto bih odradio multipor na taj zid u zemlji, na ploci bih odradio stiropor ili kamenu vunu. Hocu da dignem super laki krov bez sprata. Ovo je mozda za drugu temu ali pretpostaljam da je limeni krov najbolja varijanta, bez podascavanja krova vec samo grede, letvice i folija.

Molim za neki savet posebno sto se tice izolacije. Kuca je uzasno zidana i iz onih ugaonih greda vire armature 6mm i ne bih se ja tu zezao, i svakako cu pozvati nekog da pogleda pre izrade krova dali su potrebna neka ojacanja.

Hvala puno i pomozite u mojoj muci.