Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Treba mi pomoc oko izolovanje jednog supljeg zida

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
djokicko
djokicko's picture
Offline
Registrovan dana: 08/10/2013
Poruke:

Pozdrav svim clanovima foruma, nov sam, pa nisam siguran da li postoji ovakva tema, problem je sto ne znam najbolje strucne termine kako bi izvrsio pretragu sajta. Moj problem je jedan zid koji odvaja dva stana, sa jedne strane je moja soba, a sa druge strane su dva mala razmazena deteta koja ceo boziji dan ne prestaju da vriste i skacu i lome. Ujutru covek ne moze da spava od njih, a tokom dana ne moze da se posveti necem u miru i tisini.

Taj zid sto nas deli je supalj sto znaci da ima red cigli na njihovoj strani, pa supljina, pa red cigli kod mene. Zanima me da li postoji neki nacin da se ta supljina popuni,a da se ne ruzi moja strana zida i kako bi se to izvelo. Na youtubu sam video snimke kako pune zidove nekom penom, prvo izbuse rupu pa ubace nekakvo crevo i sipaju tu penu koja popuni sav prostor? Doduse to su radili na kuci sa spoljne strane.

Da li neko kod nas radi takve stvari i kako se zove taj postupak i naravno koliko je to izvodljivo uopste?

Hvala puno svima koji mi budu pomogli.

Pozdrav

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Тај ваздушни међупростор је одличан изолатор од буке, јер је познато да је брзина простирања звука кроз ваздух неупоредиво мања него у бетону на пример и то за преко хиљаду пута.Проблем преноса буке је у крутим материјалима и у томе што није направљен тзв. дисконтинуитет приликом градње тих зидова, а то се не може поправити никаквом пеном.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..